Τροφές που νομίζαμε υγιεινές … Είναι όντως ;;;

Στην κουζίνα μας φροντίζουμε να έχουμε διάφορα “υγιεινά” φαγητά για να διατηρούμε την υγεία μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αποφεύγουμε οτιδήποτε χημικό και δίνουμε έμφαση στην διατροφή με φυσικά προϊόντα. Είναι όμως καθετί φυσικό απαραίτητα και υγιεινό ;apples-raspberry-ketone-greece

Μήπως υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε ;

Τα υγιεινά τρόφιμα που δεν είναι και τόσο … υγιεινά !

Νο 1 τρόφιμο : Η πατάτα

Η πατάτα (αν και δεν το γνωρίζουμε οι περισσότεροι) είναι ένα πολύ τοξικό τρόφιμο ! Τόσο τα φύλλα όσο και ο μίσχος της, αλλά και η ίδια η πατάτα (ο καρπός), περιέχουν σοβαρές τοξίνες. Στην πατάτα περιέχεται μια ουσία που ονομάζεται Glycoalkaloid … και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα δηλητήριο ! Αν και δεν είναι εύκολο να προκαλέσει θάνατο, ωστόσο η ουσία αυτή μπορεί να οδηγήσει το άτομο (μετά από υπερκατανάλωσή της) σε σοβαρά επίπεδα αδυναμίας ή ακόμα και σε κώμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αν η πατάτα έχει πάρει μια πρασινωπή απόχρωση ή αν έχουν αρχίσει να φυτρώνουν βλαστοί επάνω της … αποφύγετε να την φάτε και απλά πετάξτε τη !

Νο 2 τρόφιμο : Τα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια ακόμα δηλητηριώδης “υγιεινή” τροφή που όλοι έχουμε στο σπίτι μας ! Τα αμύγδαλα φέρουν μια δηλητηριώδη ουσία που μόνο αν καπνιστούν στον ατμό απαλλάσσονται από αυτή. Η δηλητηριώδης αυτή ουσία είναι το γνωστό σε όλους κυάνιο.

Νο 3 τρόφιμο : Το μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι … και ωστόσο αποτελεί και ένα ισχυρότατο παραισθησιογόνο (γνωστό μάλιστα από την αρχαιότητα !). Μια μικρή ποσότητα μοσχοκάρυδου μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς, σε κρίσεις ή και σε ολοκληρωτικό ψυχωτικό επεισόδιο !

Νο 4 τρόφιμο : Οι ντομάτες

Οι ντομάτες (όσο απίθανο και αν ακούγεται) περιέχουν δηλητήρια που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές στομαχικές διαταραχές ! Παρ’ολα αυτά οι ντομάτες δεν απουσιάζουν από κανένα σπίτι, και αυτό γιατί η ποσότητα δηλητηρίου που περιέχουν δεν είναι ικανή για να οδηγήσει ένα άτομο στον θάνατο. Θα έπρεπε να καταναλωθούν πολλά κιλά ντομάτες για να οδηγηθούμε στο μοιραίο !

Νο 5 τρόφιμο : Τα κάσιους

Τα κάσιους, όπως και τα αμύγδαλα, περιέχουν ένα δηλητήριο που μπορεί να αποβεί μοιραίο για το άτομο. Το δηλητήριο αυτό ονομάζεται urushiol και αν καταναλωθεί σε υψηλά επίπεδα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Επίσης η αλλεργική αντίδραση σε άτομα με διαπιστωμένη αλλεργία στον κισσό μπορεί να είναι επίσης μοιραία !

Νο 6 τρόφιμο : Τα μήλα

Τα μήλα δεν είναι δηλητηριώδη μόνο στα παραμύθια (όπως γνωρίζουμε από τη Χιονάτη), αλλά και στην πραγματικότητα ! Η σάρκα αλλά και τα σπόρια του φρούτου περιέχουν σημαντική ποσότητα του δηλητηρίου κυανίου. Εάν καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχετε παρενέργειες όπως προβλήματα στο στομάχι, στην αναπνοή και στην πίεση.

Νο 7 τρόφιμο : Το τσίλι

Το τσίλι (αν και αγαπημένο σε πάρα πολύ κοσμό) περιέχει μια ουσία που του δίνει αυτή την αψάδα και την καυτερή γεύση του. Αυτή η ουσία ειναι όμως δηλητηριώδης και επικίνδυνη … όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες ! Σε περίπτωση υπερκατανάλωσης μπορεί να οδηγήσει το άτομο ακόμα και στον θάνατο !

Uncategorized , , ,

Comments are closed.