Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για ασκήσεις απώλειας βάρους

Και όμως. Όλοι πιστεύουν και πρεσβεύουν το αντίθετο. Πως δηλαδή τα τέλη της ανοιξης και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για τις ασκήσεις που χρειαζόμαστε όταν ακολουθούμε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

kryo-raspberry-ketone-greece

Θα είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε γιατί ο χειμώνας και οι χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν γύρω μας βοηθούν καλύτερα στον σκοπό μας που δεν είναι άλλος από την απώλεια βάρους.

Αισθάνεσαι λοιπόν να κρυώνεις; Μην χάνεις το κουράγιο σου, αυτό το κρύο θα μπορούσε να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Από το “τουρτούρισμα” που μπορεί να νιώθεις, έως το να κοιμηθείς σε ένα κρύο δωμάτιο, η έρευνα έχει δείξει ότι η διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών είναι δυνατόν να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος.

‘Όλα λοιπόν είναι θέμα του λευκού λίπους έναντι του καστανού λίπους. Το λευκό αποθηκεύει επιπλέον ενέργεια και έχοντας μεγάλη ποσότητα αυτής, έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρει στην παχυσαρκία. Το καστανό είναι το καλό λίπος το οποίο καίει ενέργεια για να διατηρήσει την θερμοκρασία του σώματος. Όλοι έχουμε γεννηθεί με καστανό λίπος, γιατί είναι ο τρόπος της φύσης να διατηρεί τα βρέφη ζεστά, αλλά αυτό μειώνεται με την ηλικία. Εν τούτοις, έρευνες απέδειξαν ότι η αύξηση του καστανού λίπους όχι μόνον βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2. Σε αυτό το σημείο είναι που ξεκινά η συζήτηση μας για το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Επιστήμονες απέδειξαν ότι ο ύπνος σε χαμηλές θερμοκρασίες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του καστανού λίπους και επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Λίγο κρύο είναι καλό για μας

Εάν σας πειράζει πραγματικά να είστε σε κρύο περιβάλλον όταν κοιμάστε, τότε δοκιμάστε να απολαύσετε τα οφέλη μίας πιο κρύας διαμονής κατά την διάρκεια της ημέρας. Έχει αποδειχθεί ότι περνώντας ορισμένες ώρες της ημέρας σε κρύο περιβάλλον (όχι κατάσταση που τουρτουρίζετε), είναι δυνατόν να αυξήσει την αναλογία ενέργειας που καίγεται από 3 έως 30 τοις εκατό. Είναι πλέον σίγουρο ότι ο οργανισμός μας θα πρέπει να εκπαιδευτεί να ανταπεξέρχεται σε διάφορες θερμοκρασίες και μάλιστα αυτές οι οποίες δεν είναι και πολύ άνετες κατά την κοινή λογική.

Πολύ απλά τα σώματα μας είναι πολύ καλύτερα όταν δοκιμάζουν αλλαγές σε θερμοκρασία, ειδικότερα κατά τον χειμώνα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κατεβάστε την θερμοκρασία, περπατήστε μέχρι την δουλειά σας όταν έχει χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικά και υποβάλλετε το σώμα σας σε μερικά κρύα ντους σαν ένα καλό μέτρο διατήρησης της υγείας σας. Όλα αυτά φυσικά για τον έλεγχο του βάρους.

Η προπόνηση με τουρτούρισμα

Σίγουρα δεν είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να περνάτε 10-15 λεπτά σε κατάσταση τουρτουρίσματος, αλλά μένοντας σε αυτή την κατάσταση για αυτό το χρονικό διάστημα έχει δειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους.

Όταν βρισκόμαστε σε κρύες καταστάσεις, πρώτα από όλα ενεργοποιούμε το καστανό λίπος, γιατί καίει ενέργεια και απελευθερώνει θερμότητα για να μας προστατέψει. Όταν αυτή η ενέργεια δεν είναι αρκετή οι μύες συμμετέχουν στην παραγωγή θερμότητας.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους σκεφτείτε την άσκηση στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες, αφού έτσι μεγιστοποιούνται τα οφέλη για την απώλεια βάρους που σκοπεύετε να χάσετε.

Uncategorized , , , , , , , ,

Comments are closed.