Restart : Πώς θα καταφέρεις να κάνεις νέα αρχή στην ζωή σου …!

Η ζωή περιλαμβάνει τα πάντα- χαρές, λύπες, χωρισμούς, απώλειες … καθένα απ’ όλα αυτά βιώνεται διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο ή ανά περίσταση ενώ οι σοβαρές καταστάσεις όπως για παράδειγμα ένας θάνατος, μία απόλυση ή ένας χωρισμός από πολλούς αντιμετωπίζονται με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία. Το παν όμως είναι η οπτική που έχουμε στα πράγματα και η οποία οφείλει πάντα να είναι αισιόδοξη …δες λοιπόν πως θα καταφέρεις να την υιοθετήσεις κ συ!restart_button-raspberry-ketones-greece

 • Ποια είναι τα στάδια που ακολουθούν μια απώλεια, έναν αποχωρισμό ή μια μεγάλη αλλαγή ;

 1. Η θλίψη : Αποτελεί συνήθως το πρώτο στάδιο με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι όταν προκύψει μια σοβαρή δυσκολία στην ζωή μας. Ο ψυχικός πόνος που αισθανόμαστε συχνά σωματοποιείται και η θλίψη μας καταβάλλει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καταλήγει και σε κατάθλιψη.
 2. Ο θυμός : Πρόκειται για την στιγμή κατά την οποία ψάχνουμε τον υπεύθυνο γι’ αυτό που μας συμβαίνει. Πολλοί άνθρωποι γίνονται εχθρικοί με το κοντινό τους περιβάλλον ενώ άλλοι ‘τα βάζουν’ με τον ίδιο τους τον εαυτό.
 3. Η άρνηση : Η άρνηση γι’ αυτό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εμφανίζεται ως μηχανισμός άμυνας προκειμένου να απωθήσουμε τα έντονα, δυσάρεστα συναισθήματά μας και προς στιγμήν το επιτυγχάνει.
 4. Η διαπραγμάτευση : Στο συγκεκριμένο στάδιο, έχοντας ξεπεράσει την άρνηση για ότι μας συμβαίνει αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα ψάχνοντας ρεαλιστικούς τρόπους για να την αντιμετωπίσουμε. Είναι πιθανό σ’ αυτή την φάση να προκύψουν και ενοχές, σκέψεις για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά κ. λ . π.
 5. Η αποδοχή : Έχοντας φτάσει πλέον σ’ αυτό το στάδιο συμβιβαζόμαστε σταδιακά με τα νέα δεδομένα της ζωής μας και ιδανικά αποκομίζουμε κάποιο μάθημα το οποίο θα μας συνοδεύσει στην συνέχεια της πορείας μας.

( !!! ) : Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το στάδιο της θλίψης διαρκεί πολύ και τα συναισθήματα παραμένουν ιδιαιτέρως έντονα, κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό !!!

 • Πώς θα επιτύχουμε την νέα αρχή ;;;

 1. Είναι πολύ σημαντικό μετά την εμπειρία μιας σημαντικής αλλαγής στην ζωή μας να βιώσουμε τα συναισθήματα μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να απομονωθούμε για ένα διάστημα. Ακόμα και η έντονη θλίψη είναι απαραίτητο να εκδηλωθεί προκειμένου να ξεπεραστεί!
 2. Αφού εκδηλωθεί και εκτονωθεί η θλίψη μας, συνιστάται να εστιάσουμε όχι στο τι αφήνουμε πίσω μας αλλά στο τι καινούριο μπορεί να μας φέρει η ζωή στην συνέχεια, συνειδητοποιώντας ότι κάθε κενό είναι δυνατόν να καλυφθεί με κάτι νέο και ίσως καλύτερο!
 3. Προκειμένου να πετύχουμε το νέο ξεκίνημά μας, είναι απαραίτητη η υποστηρικτική συμβολή του περιβάλλοντος μας- οικογενειακού και φιλικού. Αφεθείτε λοιπόν στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε, είτε εξωτερικεύοντας τους προβληματισμούς σας όταν το έχετε ανάγκη, είτε για να βιώνετε στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.
 4. Μην αμελείτε την φροντίδα του εαυτού σας. Ακόμα και αν νιώθετε ότι δεν έχετε την κατάλληλη διάθεση για να κάνετε ψώνια ή για να καλλωπιστείτε, πιέστε ελαφρώς τον εαυτό σας να το κάνει. Θα συμβάλλει σημαντικά στην επανάκτηση της αυτοεκτίμησής σας και θα σας οπλίσει με μεγαλύτερη δύναμη.
 5. Εάν έχει προκύψει πολύς ελεύθερος χρόνος μέσα απ’ την νέα συνθήκη της ζωής σας (συνήθως μετά από έναν χωρισμό), φροντίστε να τον γεμίσετε με νέες δραστηριότητες οι οποίες και θα σας ευχαριστούν, και θα ‘αναλάβουν’ να τον καλύψουν! (συνιστάται κάποια σωματική δραστηριότητα, ανάλογα με την προτίμησή σας).

Comments are closed.