Πρώτα “διαβάστε” & μετά … “φάτε” !!!

Πάνω απ’όλα η γνώση !

Έχουμε την κακή συνήθεια να μην δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στο φαγητό μας ! Ομως το φαγητό μας μας χαρακτηρίζει ! “Είμαστε ό,τι τρώμε !” λένε … και δεν έχουν άδικο ! Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να δίνουμε περισσότερη σημασία στο τι επιλέγουμε να φάμε, για να μπορέσουμε τελικά να ορίσουμε το ποιοι είμαστε ! Για να μπορέσουμε τελικά να ορίσουμε την ίδια μας τη ζωή !nutrition_label-raspberry-ketone-greece

Επιλέγω σωστά τις τροφές μου, σημαίνει επιλέγω τη ΖΩΗ !!!

Μαθαίνω να διαβάζω τις ετικέτες των τροφίμων !

  • Πόσες μερίδες περιέχει μια συσκευασία ;

Ανάλογα με τα αναγραφόμενα στοιχεία της ετικέτας υπολογίζω όλα τα θρεπτικά συστατικά που παίρνω από μια μερίδα του συγκεκριμενου τροφίμου, αλλά και τις ανάλογες θερμίδες. Έτσι, όταν σε μια συσκευασία δημητριακών αναγράφει τις θερμίδες ανά μερίδα, μαθαίνω να υπολογίζω πόσο είναι. Αντίστοιχα, αν εγώ καταναλώνω μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα της μιας μερίδας … υπολογίζω πάλι τα ανάλογα ποσά θρεπτικών στοιχείων και θερμίδων.

  • Πόσα “καλά” και πόσα “κακά” λιπαρά λαμβάνω ;

Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει μάθει να διαχωρίζει τα λιπαρά σε καλά και σε κακά. Ωστόσο όσο επιβλαβή είναι τα κακά λιπαρά για τον οργανισμό και την υγεία, άλλο τόσο πολύτιμα και απαραίτητα είναι τα καλά λιπαρά. Μη φοβάστε λοιπόν τα λίπη ! Βάλτε στη διατροφή σας τα καλά λιπαρά (όπως το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τα λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο) και δώστε μια “ώθηση” στην υγεία σας αλλά και στην ομορφιά σας ! Είναι γνωστό πως τα καλά λιπαρά οξέα βοηθουν στην υγεία της επιδερμίδας και στη διατήρηση της νεότητάς της !

  • Πόση ζάχαρη καταναλώνω σε καθημερινή βάση ;

Είναι εξαιρετικά δύσκολος ο υπολογισμός της ημερήσιας κατανάλωσης της ζάχαρης, αφού δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφανή και άμεση κατανάλωσή της (μέσα σε γλυκά ή στον καφέ μας), αλλά και η έμμεση κατανάλωσή της μέσα από τρόφιμα που ούτε καν πηγαίνει το μυαλό μας (όπως τα κρακεράκια). Είναι σημαντικό να μάθουμε να ελέγχουμε την ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης για να μπορέσουμε τελικά να χτίσουμε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και ζωής ! Διαβάστε τις ετικέτες και μάθετε πόση ζάχαρη κρύβεται μέσα σε κάθε προϊόν !

  • Τρόφιμα ανάλογα με το ποιος είμαι !

Είσαι άνδρας ; Είσαι γυναίκα ; Γυμνάζεσαι ; Είσαι ψηλός ; Είσαι κοντός ; Είσαι παχύς ; Είσαι ελλιποβαρής ; Όλα παίζουν το δικό τους ρόλο στο πρόγραμμα διατροφής που θα πρέπει να ακολουθήσεις ! Μάθε τι αντιστοιχεί στη δική σου περίπτωση και επίλεξε σοφά τις τροφές σου !

Uncategorized

Comments are closed.