Βάλε πράσινο στη ζωή σου & έλα πιο κοντά στην ευτυχία !

Μια τσιμεντούπολη που σε κάνει δυστυχισμένο !

Δυστυχώς όλοι όσοι ζούμε σε κάποια μεγαλούπολη, αντικρίζουμε καθημερινά αυτό το γκρίζο και ακαλαίσθητο τοπίο κτιρίων που έχουν αποκλείσει και τελικά καταργήσει κάθε πράσινη γωνιά της πόλης. Ακόμα και οι μικρές πράσινες ανάσες (πάρκα, αλσύλια, παιδικές χαρές) χάνονται η μία μετά την άλλη για να ορθωθεί ακόμα ένα κτίριο, ακόμα ένας γκρίζος αποπνικτικός όγκος …green-walls-raspberry-ketone-greece

Η ανάγκη όμως του ανθρώπου για επαφή με τη φύση παραμένει και είναι πλέον απόλυτα επιτακτική !

Πόσοι όμως έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν την οικογένειά τους και να εξορμούν σε κάποια εξοχική τοποθεσία τα σαββατοκύριακα ;

Πόσοι μπορούν να διαθέτους τόσα χρήματα για να παρέχουν τελικά στην οικογένειά τους το αυτονόητο … λίγο πράσινο και επαφή με τα φυσικά στοιχεία ;

Η φρενήρης καθημερινή πραγματικότητα, καθώς και οι ατελείωτες οικονομικές υποχρεώσεις, δεν επιτρέπουν στους περισσότερους ανθρώπους “σπατάλες” χρόνου και χρημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στους 4 τοίχους του σπιτιού τους μέσα στη γκρίζα και καταθλιπτική πόλη !

Χρώμα ΠΡΑΣΙΝΟ : Το χρώμα της ευτυχίας !

Το πράσινο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα (μας καταμαρτυρούν διάσημοι διακοσμητές χώρων) … και μάλιστα αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ! Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, το πράσινο χρώμα είναι το χρώμα που συμβολίζει τη φύση, αφού δημιουργεί αυτόματους συνειρμούς με ένα καταπράσινο τοπίο.

Πρόκειται για ένα χρώμα που είναι “εύκολο” στο μάτι και που βοηθάει στη χαλάρωση, την ηρεμία και την αναζωογόνηση (σώματος & πνεύματος) !

Το πράσινο χρώμα χρησιμοποιείται συχνά σε χώρους νοσοκομείων ή ιατρείων, γιατί σύμφωνα με ψυχολόγους προσφέρει χαλάρωση και ταχύτερη ανάρρωση στους ασθενείς !

Τι σημαίνει το πράσινο χρώμα για τους ψυχολόγους ;

  • πράσινο = ΦΥΣΗ
  • πράσινο = ΥΓΕΙΑ
  • πράσινο = ΗΡΕΜΙΑ
  • πράσινο = ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
  • πράσινο = ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
  • πράσινο = ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Η επίδραση του πράσινου στην ψυχολογία του ανθρώπου …

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το πράσινο χρώμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φύση, φέρνει γαλήνη και ηρεμία. Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, ακόμα και η θέαση του πράσινου (σε φωτογραφία, σε βίντεο ή σε καρτ – ποστάλ), μπορεί να έχει εκπληκτικά ωφέλιμα αποτελέσματα στην ψυχολογία του ανθρώπου !

Το πράσινο σημαίνει εσωτερική γαλήνη και αισιοδοξία, δημιουργεί ευχάριστα και κυρίως άκρως βαθιά, θετικά συναισθήματα στην ψυχή μας και ευνοεί το σώμα μας !

Ακόμα και η πιο μικρή επαφή καθημερινά με το πράσινο στοιχείο μπορεί να έχει πολύ ευεργετικές συνέπειες στην ψυχοσύνθεσή μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που τα άτομα που ζουν στις μεγαλουπόλεις και στερούνται της επαφής με το πράσινο στοιχείο και τη φύση, εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης … άλλοτε μικρά και ασήμαντα και άλλοτε πιο σοβαρά και επικίνδυνα !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Δώστε νέο νόημα στη ζωή σας και στη ζωή των αγαπημένων σας προσώπων, διοργανώνοντας μικρές εξορμήσεις σε κάποιο πράσινο σημείο της πόλης σας ! Ακόμα και μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σας θα μπορέσει να σας ξυπνήσει όμορφα συναισθήματα και μια αισιόδοξη ματιά για τα πράγματα ! Είναι ιδιαίτερα σημαντική και η τακτική επαφή των παιδιών με το πράσινο και με τη φύση !

Uncategorized , , , ,

Comments are closed.