Πράσινο τσάι : Το μυστικό της αντιγήρανσης !

Γιατί γερνάμε ;;;

Δυστυχώς το πέρασμα του χρόνου αφήνει ανεξίτηλα σημάδια επάνω μας. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσαμε να αντοστρέψουμε αυτή την διαδικασία της γήρανσης που κάθε γυναίκα μισεί και φοβάται ;knees-raspberry-ketone-greece

Μετά την ηλικία των 30 ετών αρχίζει δειλά δειλά στην αρχή και στη συνέχεια πολύ πιο έντονα να κάνει την εμφάνισή του ο χρόνος επάνω μας … η επιδερμίδα αφυδατώνεται, χάνει την φωτεινότητά της, σπάει και σχηματίζει μικρές μικρές χαραγματιές … τις ρυτίδες !

Για τον λόγο αυτό, και για να καλύψουν την μεγάλη γυναικεία επιθυμία να καταφέρει να αντισταθεί στο χρόνο, οι διάφορες εταιρείες κοσμετολογίας έχουν κυκλοφορήσει σειρές ολόκληρες προϊόντων περιποίησης και πρόληψης (για μικρότερες ηλικίες) ή καταπολέμησης (για μεγαλύτερες ηλικίες) των σημαδιών του χρόνου !

Ωστόσο, όλα αυτά τα προϊόντα προσφέρουν απλά μια καθαρά “επιφανειακή” φροντίδα και θεραπεία. Το πρόβλημα όμως για να καταπολεμηθεί προϋποθέτει γερό και δυνατόοργανισμό. Σημαντικό για την τόνωση του οργανισμού σχετικά με την αντιγήρανση είναι η επαρκής λήψη αντιοξειδωτικών στοιχείων.

Καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ! Το πράσινο τσάι μπορεί κανείς να το καταναλώνει χειμώνα (ζεστό) αλλά και καλοκαίρι (παγωμένο) και να θωρακίζει τον οργανισμό του κατά των σημαδιών του χρόνου !

Επειδή οι Ιάπωνες ξέρουν από … μακροζωία !!!

Δεν είναι καθόλου μα καθόλου περίεργο που οι Ιάπωνες κατέχουν το μυστικό της μακροζωίας !

(!!!) : Ο τρόπος ζωής τους και κυρίως η μεγάλη κατανάλωση πράσινου τσαγιού, τους έχουν δώσει το “δώρο” της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής από όλους τους ανθρώπους του πλανήτη !

Εμείς γιατί δεν ξεκινήσαμε ακόμα να πίνουμε πράσινο τσάι … ;

Γερνάνε τα κύτταρα … γερνάμε και εμείς !

Τα σημάδια του χρόνου, κοινώς η χαλάρωση και η δημιουργία ρυτίδων, έρχονται με το πέρας του χρόνου, σε προχωρημένη ηλικία, όταν αρχίζει η γήρανση των κυττάρων.

Μέσα στα κύτταρα πραγματοποιούνται μια σειρά αλυσιδωτών χημικών αντιδράσεων που οδηγούν στην παραγωγή τοξινών και ευνοούν την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών (που είναι και η αιτία της γήρανσης).

(!!!) : Οι ελεύθερες ρίζες πλήττουν την νεότητα παρεμποδίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο έχει την ιδιότητα να διατηρεί ενυδατωμένη, ελαστική και λαμπερή την επιδερμίδα. Χωρίς το κολλαγόνο, η επιδερμίδα αφυδατώνεται και σπάει δημιουργώντας ρυτίδες !

Το πράσινο τσάι … κατά των ρυτίδων !

Το πράσινο τσάι, όπως ήδη αναφέραμε, περιέχει μεγάλο αριθμό πολύτιμων αντιοξειδωτικών στοιχείων που καταπολεμούν την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών και παρατείνουν την νεότητα !

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, τα άτομα που κατανάλωναν πράσινο τσάι, παρουσίαζαν πολύ πιο νεανική όψη από τα άτομα εκείνα που δεν κατανάλωναν !

Προστατέψτε τα … γόνατά σας !!!

(!!!) : Και όμως ! Όλες οι γυναίκες δίνουν μεγάλη έμφασή στην περιποίηση του προσώπου, αλλά τα γόνατα είναι ένα από εκείνα τα σημεία στο σώμα που μαρτυρούν την ηλικία μας !

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, λόγω των ισχυρών φλαβονοειδών που περιέχονται σε αυτό, βοηθάει στην αποτελεσματική μείωση του χόνδρου που εμποδίζει την παραγωγή κολλαγόνου.

(!!!) : Η καταστροφή του κολλαγόνου ειδικά στις αρθρώσεις, μπορεί να προκαλέσει και εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας ή ρευματοειδούς αρθρίτιδας !

Uncategorized

Comments are closed.