Παιδάκια “όρθια” !!!

Οι μικροί σας “σίφουνες” είναι ό,τι πιο αγαπημένο έχετε σε αυτόν τον κόσμο, και είστε περήφανοι και ευτυχισμένοι με κάθε τους μικρό επίτευγμα … με τα πρώτα τους βήματα, τα πρώτα τους λογάκια, την πρώτη φορά που θα σας χαμογελάσουν ή που θα σας πουν “μαμά” !baby-steps-raspberry-ketone-greece

Υπάρχουν μερικά πράγματα, μικρά λαθάκια, που μπορεί να κάνετε επάνω στον ενθουσιασμό σας και να “βλάψουν” το παιδακι σας …

Μάθετε ποια είναι αυτά και προσπαθήστε να τα αποφύγετε !

Νο 1 συμβουλή : Μην βιάζεστε να κάνετε τα παιδάκια σας να περπατήσουν !

Όλοι οι γονείς, μαμάδες και περήφανοι μπαμπάδες, καμαρώνουν με τα πρώτα βηματάκια του παιδιού τους. Μάλιστα, τείνει να επικρατεί μεταξύ των γονέων και ένας άτυπος διαγωνισμός, για το πόσο γρήγορα το κάθε παιδάκι περπάτησε και πιο ήταν αυτό που έκανε τα πρώτα του βηματάκια πριν από τα υπόλοιπα. Είναι κάτι σαν ένας γενετήσιος κώδικας υπεροχής και εξυπνάδας, σαν ένα παράσημο που δίδεται σε αυτό το παιδί, με την υπόσχεση ενός επιτυχημένου μέλλοντος και μιας ανοδικής σταδιοδρομίας στη ζωή.

Τι σχέση έχει όμως αυτό με την πραγματικότητα ;

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των πρώτων βημάτων ενός παιδιού και της ευφυΐας του ;

Καταδεικνύουν τα πρώτα του βήματα τελικά ένα λαμπρό μέλλον … ή είναι απλά ένας ακόμα αστικός μύθος ;

Δυστυχώς, τα πρώτα του βηματάκια, δεν έχουν καμία σχέση με το μέλλον του παιδιού και τις δυνατότητές του. Κάθε παιδάκι, από τα πρώτα στάδια της ζωής του εφευρίσκει τον δικό του τρόπο να κινηθεί, άλλοτε μπουσουλώντας στα τέσσερα, άλλοτε πάλι κινούμενο με τον πισινό του, και άλλοτε κατορθώνοντας από πολύ νωρίς να σταθεί στα ποδαράκια του και να μετακινηθεί στηριζόμενο σε άλλα σταθερά πράγματα και έπιπλα. Ακόμα και τα παιδάκια που δεν καταφέρνουν όμως να κάνουν τόσο νωρίς τα πρώτα τους βηματάκια, σε καμία περίπτωση δεν υστερούν των άλλων παιδιών !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Μην πιέζετε τα παιδιά σας να περπατήσουν ! Κάθε παιδάκι θα σταθεί στα ποδαράκια του όταν αυτό θα είναι έτοιμο. Η επιμονή η δική σας να σταθεί στα ποδαράκια του μπορεί να του προκαλέσει ακόμα και σε μυοσκελετικούς τραυματισμούς !

Νο 2 συμβουλή : Ζητήστε από τα παιδάκια σας να κάθονται / σηκώνονται χωρίς τη βοήθεια των χεριών τους !

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά εάν παρατηρήσετε, οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να καθίσουν στο πάτωμα ή να σηκωθουν από αυτό χωρίς την στήριξη ή την ώθηση από τα χέρια τους. Δοκιμάστε το και εσείς στον εαυτό σας και διαπιστώστε τα αποτελέσματα. Ανήκετε στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών που τους είναι αδύνατο να σηκωθούν / καθισουν χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους … ή στην μειοψηφία ;

Πού οφείλεται αυτή η αδυναμία πολλών ανθρώπων ;

Πρόκειται για κάτι που συνδέεται με την παιδική ηλικία του κάθε ατόμου ;

Διδάσκεται ή όχι ;

Συνήθως μια τέτοια κατάσταση συνδέεται με έλλειψη ευελιξίας και ευλυγισίας του ατόμου, δηλαδή με κινητικά προβλήματα (λόγω των ισχίων του, των γονάτων του, των αστραγάλων του ή ακόμα και της μέσης ή της σπονδυλικής του στήλης).

Τα παιδάκια και τα νεαρά άτομα διαθέτουν μια πιο αυξημένη ευλυγισία που τους επιτρέπει να κατορθώνουν όλα αυτά τα καθίσματα με μηδενικό βαθμό προσπάθειας. Είναι λοιπόν σίγουρα κάτι που διδάσκεται και που εξελίσσει την σωματική ευλυγισία του παιδιού και στη μετέπειτα ζωή του.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ωθήστε από μικρά τα παιδάκια σας (κάτι σαν παιχνίδι) να κάθονται και να σηκώνονται χωρίς να χρησιμοποιούν τα χεράκια τους ! Βοηθήστε τα με αυτό τον τρόπο να διατηρήσουν την έμφυτη ελαστικότητα του σώματός του σε όλη τους τη ζωή !

Uncategorized , ,

Comments are closed.