Ολιστική ιατρική και “μαγικά” βότανα !

Τι νέο φέρνει στη ζωή μας η ολιστική ιατρική ;

Κάποτε, μοναδικός σύμμαχος της υγείας, ήταν η ίδια η φύση. Αργότερα, με την κατακόρυφη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τα πράγματα άλλαξαν, και η ιατρική στράφηκε προς έναν δρόμο με γνώμονα την “χημεία”.olistiki-iatriki-raspberry-ketone-greece

Μετά από τόσα χρόνια, ο άνθρωπος αλλά και η ίδια η επιστήμη πλέον, δείχνει να έχει μια τάση να επανέλθει σε παλαιότερους και πιο φυσικούς δρόμους.

Ετσι πλέον η επιστήμη ενσωματώνει στις μεθόδους της αρχαίες σοφίες και παραδόσεις λαών που εντοπίζονται πολλούς αιώνες πίσω.

(!!!) : Οι εναλλακτικές θεραπείες φαίνεται να έχουν κάνει δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο, αφού σύμφωνα με στατιστικές, φαίνεται μέσα στα τελευταία χρόνια να αυξήθηκε η εφαρμογή τους κατά ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 42 % περίπου !

Στόχος δεν είναι πια η αντιμετώπιση της ίδιας της ασθένειας, αλλά η ολιστική ίαση του ασθενούς ! Σε αντίθεση με την κλασική ιατρική που απλά εντοπίζει το πρόβλημα και στοχεύει στην επίλυσή του, η ολιστική θεραπεία εξερευνά σφαιρικά το άτομο, τις συνήθειές του και τον τρόπο ζωής του, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του …

(!!!) : Στόχος της ολιστικής ιατρικής δεν είναι απλά η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με κάποια φαρμακευτική αγωγή, αλλά η εξερεύνηση της αιτίας που οδήγησε στην εκδήλωση αυτών των συμπτωμάτων και φυσικά η αντιμετώπισή τους με εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, απόλυτα ασφαλείς για τον οργανισμό και εναρμονισμένους με τη φύση και το περιβάλλον !

Το “χθες” και το “σήμερα” ενωμένα για καλυτερη υγεία …

Στο παρελθόν υπήρχε μόνο η διαίσθηση, η επαφή του ανθρώπου με την παντοδύναμη φύση που τον περιέβαλλε. Σήμερα υπάρχει πια η γνώση και η τεχνογνωσία, η επιστήμη και τα μέσα εφαρμογής της, αλλά έχει χαθεί η σύνδεση αυτή που υπήρχε του ανθρώπου με το περιβάλλον του, με την φύση, με το ίδιο του σώμα και την ίδια του την ύπαρξη.

Η νέα γενιά επιστημόνων τείνει να επιστρέφει πλέον και στις αρχαίες αυτές εφαρμογές και μεθόδους ίασης, συνδυάζοντας τις γνώσεις της εποχής της και τα μέσα που αυτή που μπορεί και τους παρέχει. Στόχος η καλύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία … Στόχος να τεθεί η ιατρική ενεργά και αποτελεσματικά στην υπηρεσία του ατόμου !

Άσε τα χάπια … και πιάσε τα βότανα !

Ένας πονοκέφαλος μπορεί εύκολα να περάσει με ένα παυσίπονο χάπι. Όταν όμως ο πονοκέφαλος προέρχεται από έντονο στρες και ένταση θα επαναληφθεί ξανά και ξανά. Σκοπός λοιπόν δεν πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του πονοκεφάλου ως ασθένεια, αλλά του στρες που προκαλεί τον πονοκέφαλο ως συνέπεια, ως αποτέλεσμα !

Ένα αφέψημα από χαλαρωτικά βότανα όπως το χαμομήλι, η βαλεριάνα ή η πασιφλόρα μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε στιγμές έντασης και να αποφύγετε τις εξάρσεις άγχους !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ακούστε τις ανάγκες του οργανισμού σας που συνήθως εκδηλώνονται με ασθένειες στο σώμα σας (όπως ο πονοκέφαλος ή και πιο επικίνδυνες) και εναρμονιστείτε μαζί του ! Αντιμετωπίστε ό,τι σας βασανίζει και στρεσάρει τον οργανισμό σας … αλλά παραμένοντας κοντά στη φύση. Άλλωστε είστε και εσείς κομμάτι αυτής !

Uncategorized

Comments are closed.