Οι τροφές για κάθε καπνιστή !!!

Καθαρίστε σήμερα κιόλας τους πνεύμονές σας από τη νικοτίνη !

Ως νικοτίνη ορίζεται το αλκαλοειδές εκείνο που συναντάμε στα φύλλα του καπνού και είναι ιδιαίτερα γνωστό σε όλους τους καπνιστές για τις εθιστικές του ιδιότητες !berries-smokers-raspberry-ketone-greece

(!!!) : Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως οι περισσότεροι, είναι πως η νικοτίνη (που είναι φυσική ουσία), δεν υπάρχει μόνο μέσα στα φύλλα του καπνού, αλλά και σε τρόφιμα (σε πιο μικρές φυσικά ποσότητες) όπως η πατάτα, η ντομάτα και η μελιτζάνα (που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των σολανιδών).

Το όνομά της, η νικοτίνη (όπως επίσης και το ίδιο το φυτό Nicotiana tabacum), το πήρε από τον Γάλλο Jean Nicot de Villemain, ο οποίος εκείνη την περίοδο υπηρετούσε ως πρέσβευτής της πατρίδας του της Γαλλίας στην Βραζιλία.

(!!!) : Πρώτη φορά το έτος 1560, ο Γάλλος πρεσβευτής, αποστέλλει στην πατρίδα του (και συγκεκριμένα στην Αικατερίνη των Μεδίκων στο Παρίσι) φύλλα καπνού αλλά και σπόρους από το φυτό, με σκοπό όμως να μελετηθούν για πιθανή ιατρική και φαρμακευτική χρήση.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, το έτος 1828, κατάφεραν δύο Γερμανοί χημικοί (ο Posselt και ο Reimann), να απομονώσουν το αλκαλοειδές αυτό από τα φύλλα του καπνού.

Η χημική ένωση της νικοτίνης …

(!!!) : Η νικοτίνη, με μοριακό τύπο C10H14N2 και σχετική μοριακή μάζα 162,23, εμφανίζει σημείο βρασμού στους 247 βαθμούς Κελσίου και σημείο πήξης στους – 79 βαθμούς Κελσίου.

Η νικοτίνη είναι μια ουσία διαλυτή στο νερό και μάλιστα σε οποιαδήποτε αναλογία, αλλά και σε όλους τους συνήθεις οργανικούς διαλύτες (όπως η αιθανόλη, τα διάφορα έλαια, το χλωροφόρμιο και ο διαιθυλαιθέρας).

(!!!) : Παρουσιάζει σημείο ανάφλεξης στους 95 βαθμούς Κελσίου !

Το κάπνισμα γίνεται μόδα !!!

Η καλλιέργεια του καπνού ξεκίνησε πλέον συστηματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η σοδειά ανταλασσόταν με άλλα εμπορεύματα με προέλευση την Ευρώπη. Περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα, το κάπνισμα αρχίζει να αποκτά φανατικούς οπαδούς και να γίνεται η νέα μόδα που θα κατακλύσει τον πλανήτη. Εκείνη την εποχή εμφανίζονται οι πρώτες βιομηχανίες τσιγάρων και το κάπνισμα γίνεται η νέα συνήθεια της υψηλής κοινωνίας της εποχής.

(!!!) : Οι επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος αρχίζουν να γίνονται πλέον γνωστές μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου το 1964 γνωστοποιείται δημοσίως από τον Υπουργό Υγείας των ΗΠΑ, πως το κάπνισμα ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο περισσοτέρων από 3.000.000 ανθρώπων κάθε χρόνο ανά τον κόσμο !

Πώς θα καθαρίσω φυσικά τον οργανισμό μου από τη νικοτίνη ;

Δυστυχώς, η νικοτίνη προκαλεί πολλές και σοβαρές ζημιές στον οργανισμό και ειδικά στους πνεύμονες. Η έγκαιρη διακοπή του καπνίσματος μπορεί να σώσει τη ζωή του ατόμου και να του χαρίσει χρόνια υγιούς ζωής !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αυτό που επιβάλλεται να γνωρίζουμε, είναι πως ακόμα και μετά την διακοπή του καπνίσματος, η επίδραση της νικοτίνης στον οργανισμό παραμένει για πολλά χρόνια … οπότε όσο πιο νωρίς διακόψουμε την κακή και επικίνδυνη αυτή συνήθεια τόσο το καλύτερο για εμάς !

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες τροφές που μπορούν να επισπεύσουν τον καθαρισμό των πνευμόνων από τα κατάλοιπα της νικοτίνης. Μερικές από τις πιο σημαντικές (που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε) είναι οι ακόλουθες :

Νο 1 : το πορτοκάλι

Νο 2 : το μπρόκολο

Νο 3 : το λάχανο

Νο 4 : το κουνουπίδι

Νο 5 : το καρότο

Νο 6 : το ελαιόλαδο

Νο 7 : ο σολομός

Νο 8 : η ρέγγα

Νο 9 : ο τόνος

Νο 10 : τα καρύδια

Νο 11 : το σκόρδο

Νο 12 : ο ανανάς

Νο 13 : η φράουλα

Νο 14 : το κίτρο

Νο 15 : το grapefruit

Νο 16 : το λεμόνι

Νο 17 : η πιπεριά

Νο 18 : το ακτινίδιο

Νο 19 : το mango

Νο 20 : όλα τα μούρα

Νο 21 : το μήλο

Νο 22 : ο κουρκουμάς

Νο 23 : το ginger

Νο 24 : το ρόδι

Νο 25 : τα φασόλια

Νο 26 : όλοι οι σπόροι

Νο 27 : το σπανάκι

Νο 28 : οι ξηροί καρποί

Νο 29 : το lime

No 30 : ΤΟ ΝΕΡΟ !!!

Uncategorized

Comments are closed.