Οι “SOS” τροφές του χειμώνα για γρήγορο αδυνάτισμα !

Φέτος το χειμώνα … θα φάω έξυπνα !

Το θέμα δεν είναι να σταματήσεις να τρως, αλλά να μάθεις να τρως σωστά … και κυρίως να τρως τις σωστές τροφές που θα προάγουν το κάψιμο λίπους στο σώμα σου και θα ευνοήσουν την απώλεια βάρους.

Υπάρχουν όμως πραγματικά τέτοιες τροφές ! Η απάντηση είναι ΝΑΙ !!! Υπάρχουν και ας μην το γνωρίζαμε. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που μας παρέχουν αρκετή ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις που μας επιτάσσει … αλλά ελάχιστες θερμίδες !mushrooms-raspberry-ketones-greece

Ποιο είναι το κλειδί του αδυνατίσματος ;

(!!!) : Απλή μαθηματική λογική ! Δεν πρέπει ΠΟΤΕ η ποσότητα θερμίδων που καταναλώνουμε μέσω του φαγητού να είναι μεγαλύτερη από αυτή που δαπανάει καθημερινά το σώμα μας στις διάφορες δραστηριότητες !

Ο οργανισμός από μόνος του δαπανάει κάποιες θερμίδες για την λειτουργία όλων των οργάνων ! Στην συνέχεια, μπορούμε να αυξήσουμε το ποσό των θερμίδων που καίει καθημερινά ο οργανισμός μας, προσθέτοντας διάφορες δραστηριότητες όπως τρέξιμο, γυμναστική, αθλήματα, χορός … ή γενικά οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τονώσει τον μεταβολισμό του οργανισμού.

Ποιες είναι οι “μαγικές” τροφές ;;;

Νο 1 τροφή : Τα φασόλια

Τα φασόλια είναι μια πολύ οικονομική, πολύ υγιεινή και πολύ νόστιμη πρόταση για αδυνάτισμα ! Είναι πολύ χορταστικά και αποτρέπουν το ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα που μας κάνει να καταναλώνουμε θερμίδες αλόγιστα.

Νο 2 τροφή : Το ξύδι

Το ξύδι είναι μια πολύ γνωστή λιποδιαλυτική τροφή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που περιλαμβάνεται μάλιστα σε πάρα πολλές δίαιτες, ενώ κατέχει και δίκή του προσωπική δίαιτα, γνωστή ως η “Δίαιτα του ξυδιού”. Το ξύδι δεν παρέχει καθόλου θερμίδες, ενώ κάνει τα γεύματά σας πολύ πιο γευστικά.

Νο 3 τροφή : Τα μανιτάρια

Τροφή με υψηλή πρωτεϊνική αξία, τα μανιτάρια, είναι αγαπημένη τροφή πολλών ανθρώπων, αφού παρέχουν ελάχιστες μόνο θερμίδες και ασύγκριτη γεύση.

Νο 4 τροφή : Τα σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι μια ακόμα εξαιρετικά λιποδιαλυτική τροφή. Αυτό οφείλεται σε μια ουσία που περιέχουν, την ουσία ασπαραγγίνη, που διασπά το λίπος !

Νο 5 τροφή : Οι φακές

Ένα ακόμα μαγικό όσπριο είναι και οι φακές. Εκτός από τροφή με τεράστια διατροφική αξία, οι φακές, είναι ιδανική τροφή για τα άτομα που επιθυμούν να μειώσουν σημαντικά το σωματικό τους βάρος, αφού είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες.

Νο 6 τροφές : Οι σούπες

Οι σούπες (χωρίς κρέμες γάλακτος και άλλα παχυντικά υλικά) είναι μια ιδανική τροφή για τον χειμώνα που θα σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά το βάρος σας. Περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες, αλλά δημιουργούν εύκολα αίσθημα κορεσμού !

Νο 7 τροφή : Οι καυτερές πιπεριές (τσίλι)

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την γνωστή πλέον ουσία καψαϊκίνη, που υπάρχει και σε πολλά προϊόντα αδυνατίσματος ! Η καψαϊκίνη, μέσω του φαινομένου της θερμογένεσης, εκτινάσσει το κάψιμο των θερμίδων στα ύψη !

Νο 8 τροφή : Τα μούρα

Τα μούρα (επίσης γνωστή τροφή με λιποδιαλυτικές ιδιότητες από τα ατελείωτα προϊόντα αδυνατίσματος που κυκλοφορούν στην αγορά), μπορούν να αυξήσουν τις καύσεις λίπους που πραγματοποιεί ο οργανισμός … και μάλιστα πιο συγκεκριμένα ακόμα και στην δύσκολη περιοχή της κοιλιάς μπορούν να τις αυξήσουν κατά 77 % περίπου !

Νο 9 τροφή : Ο σολομός

Ο σολομός, περιέχει Ω – 3 ωφέλιμα λιπαρά οξέα, τα οποία όπως αποδεικνύουν οι έρευνες αυξάνουν κατά μεγάλο βαθμό τον ρυθμό καύσης σωματικού λίπους.

Νο 10 τροφή : Το κόκκινο κρασί

Αν και γενικά το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται στο αδυνάτισμα και τις δίαιτες, ωστόσο το κόκκινο κρασί (σύμφωνα με έρευνες) προλαμβάνει την παχυσαρκία και αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους !

Uncategorized

Comments are closed.