Μητρικό γάλα για μυική ενδυνάμωση και γράμμωση ;;;

Μητρικό γάλα χρησιμοποιούν οι bodybuilders. Γιατί ;;;

Πρόκειται για νέα μόδα ; Πρόκειται για μια νέα διατροφική τάση ή μήπως πρόκειται για μια ακόμα διαστροφή ;mitriko-gala-raspberry-ketone-greece

Η αξία του μητρικού γάλακτος είναι ανεκτίμητη. Θα λέγαμε, πως το μητρικό γάλα, έχει μια σχεδόν μαγική δύναμη να προστατεύει το βρέφος και να το δυναμώνει. Τα βασικά θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος (οι βιταμίνες, οι υδατάνθρακες, τα λιπαρά, τα ιχνοστοιχεία) το καθιστούν απαραίτητο για ένα βρέφος, ώστε να χτίσει έναν δυνατό και υγιή οργανισμό.

Με αυτά τα πολύτιμα συστατικά του, το μωρό σας, αποκτά ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα (ώστε να αποφεύγει ασθένειες και ιώσεις) και δημιουργεί αντισώματα για να καταπολεμά τις διάφορες λοιμώξεις (ακίνδυνες ή πιο επικίνδυνες).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κάθε γουλιά μητρικού γάλακτος που πίνει το μωρό σας, είναι πολύτιμη για αυτό και για την μετέπειτα υγεία του. Κάθε φορά που θηλάζετε παρέχετε στο μωρό σας μια ασπίδα προστασίας γύρω του, που θωρακίζει την υγεία του.

Τι συμβαίνει όταν ένας ενήλικας πιει … μητρικό γάλα ;

Ακούγεται παράλογο και για πολλούς ακόμα και ανατριχιαστικό, αλλά συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μια νέα διατροφική μόδα στο χώρο της γυμναστικής και πιο συγκεκριμένα του bodybuilding (δηλαδή του “χτισίματος” των μυών), επιτάσσει την κατανάλωση μητρικού γάλακτος για ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα ;

Είναι το μητρικό γάλα ωφέλιμο για έναν ασκούμενο ;

Τι πρέπει να γνωρίζουμε ;

Πολλοί στον κόσμο χρησιμοποιούν πλέον το μητρικό γάλα ως φυσικό “συμπλήρωμα διατροφής” για να ενισχύσουν το μυικό τους όγκο. Το διαδίκτυο έχει πλέον κατακλυστεί από το εμπόριο μητρικού γάλακτος. Γυναίκες εμπορεύονται το περίσσευμα από το μητρικό τους γάλα για να εξοοικονομήσουν κάποια χρήματα … επωφελούμενες τη νέα αυτή τάση της διατροφικής μόδας !

Είναι όμως πραγματικά ωφέλιμο το μητρικό γάλα για έναν ενήλικα ;

Τι επιπτώσεις έχει στον οργανισμό ;

Η “παράνοια” αυτή ξεκίνησε από το γεγονός, πως το μητρικό γάλα, είναι σαφώς ανώτερο ποιοτικά από το αγελαδινό γάλα. Όλα τα γάλατα που προέρχονται από το ζωικό βασίλειο (αγελαδινά, κατσικίσια, κ.λ.π.), ξεκινούν ως πρωτόγαλα με εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση σε αυξητικούς παράγοντες και ορμόνες, σε θρεπτικά πολύτιμα συστατικά και σε πολύτιμα στοιχεία για την ανίσχυση του οργανισμού.

Ενώ λοιπόν στα ζωικά γάλατα με την πάροδο των ημερών η συγκέντρωση σε αυτά τα πολύτιμα συστατικά πέφτει σταδιακά, στο ανθρώπινο μητρικό γάλα μειώνεται ελάχιστα και η συγκέντρωση παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι ορμόνες αυτές παραμένουν στο μητρικό γάλα του ανθρώπου ακόμα και για μήνες μετά το στάδιο του πρωτογάλακτος, γεγονός που αποσκοπούν στο να εκμεταλλευτούν όσοι επιθυμούν ταχεία και αποτελεσματική μυική ενδυνάμωση … δηλαδή οι bodybuilders !

 

Επικίνδυνο ή ωφέλιμο του μητρικό γάλα στους ενήλικες ;;;

 

Άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η νέα αυτή μόδα από τους επιστήμονες και κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ανθρώπινο μητρικό γάλα, μπορεί να μεταφέρει πολλές και επικίνδυνες ασθένειες, κυρίως επειδή δεν είναι παστεριωμένο και δεν μπορεί να ελεγχθεί η προέλευσή του.

Ασθένειες όπως η ηπατίτιδα C, η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και ο HIV είναι μερικές από τις επικίνδυνες ασθένειες που μπορεί να μεταφέρει το μητρικό γαλά !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το μητρικό γάλα δεν παρουσιάζει καθόλου οφέλη για τους ενήλικες, ενώ αντίθετα μπορεί να κρύβει σοβαρότατους κινδύνους !

Raspberry Ketone Greece, Uncategorized , ,

Comments are closed.