Ήρθε το καλοκαίρι … κόψτε το ψωμί !!!

Το καλοκαίρι θέλει κορμί … λαμπάδα !

Το καλοκαίρι το σώμα μας εκτίθεται πολύ περισσότερο στα βλέμματα των άλλων, λόγω των μικροσκοπικών ρούχων ! Η παραλία αφήνει το σώμα μας εκτεθειμένο μέσα σε ένα μικροσκοπικό μαγιό και κάνει εμάς να αισθανόμαστε ντροπή, τύψεις, ανασφάλεια, αμηχανία … και πολλά ακόμα δυσάρεστα συναισθήματα !bread-raspberry-ketone-greece

Τα περιττά κιλάκια μας (είτε είναι 2 … είτε είναι πιο πολλά) μας φέρνουν πάντα σε δύσκολη θέση όταν έρχεται το καλοκαίρι. Μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από αυτά ; Υπάρχει τρόπος να διώξουμε απλά τα κιλά αυτά που μας στεναχωρούν και που μας κάνουν να έχουμε αποχωριστεί τοαγαπημένο μας μπικίνι ;

Τρόπος υπάρχει και ονομάζεται “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” !!! Το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη εποχή για να χάσουμε βάρος και να κάψουμε λίπος και αυτό λόγω του καιρού. Η πολλή και αφόρητη ζέστη μειώνει αισθητά την όρεξη, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε πολύ λιγότερες θερμίδες μέσω των γευμάτων μας σε σχέση με τον χειμώνα.

Τέρμα στο ψωμί ! Τέρμα στα περιττά κιλά !!!

Το ψωμί συγκαταλέγεται στην κατηγορία των υδατανθράκων, όπως και τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και πολλές ακόμα γνωστές κατηγορίες τροφίμων. Αποκλείοντας λοιπόν το ψωμί από τη διατροφή σας … θα αναγνωρίσετε σίγουρα ορατά (και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα !!!) αποτελέσματα στο σώμα σας, το οποίο θα δείτε να αλλάζει και να μορφοποιείται εντελώς διαφορετικά ! Η μέση σμιλεύεται, το σωσίβιο εξαφανίζεται σιγά – σιγά … και με λίγη σωματική άσκηση για να σφίξουν οι μύες απλά δε θα αναγνωρίζετε το είδωλό σας στον καθρέφτη !

Οι υδατάνθρακες είναι η πρώτη τροφή που κόβουν ή περιορίζουν στο καθημερινό πρόγραμμά τους όλες οι δίαιτες ! Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι υδατάνθρακες προκαλούν κατακράτηση υγρών στο σώμα μας !

Το σώμα μας έχει την τάση να συλλέγει υδατάνθρακες (υπό τη μορφή γλυκογόνου) . Το γλυκογόνο με τη σειρά του (που είναι ένα είδος γαλακτικού οξέος) έχει την ιδιότητα να συλλέγει νερό.

(!!!) : Έτσι, οι υδατάνθρακες και μάλιστα κάθε γραμμάριο αυτών, καταλήγει να δεσμεύει νερό σχεδόν 3 – 4 φορές περισσότερο από το ίδιο το βάρος του !!!

Επίσης είναι πολύ γνωστό σε όλους όσους κατά καιρούς έχουν κάνει δίαιτα, πως οι υδατάνθρακες αυξάνουν το αίσθημα της πείνας ! Κόβοντας λοιπόν το ψωμί θα καταφέρετε να μειώσετε σημαντικά και τα υπόλοιπα γεύματά σας στη διάρκεια της ημέρας !

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να κόψετε τελείως το ψωμί, προτιμήστε τουλάχιστον να καταναλώνετε ψωμί ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ! Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει πολλές πολύτιμες φυτικές ίνες που ευνοούν το αδυνάτισμα ! Έτσι θα έχετε ενέργεια αλλά δεν θα πεινάτε τόσο συχνά !!!

Uncategorized

Comments are closed.