Είναι καλό να ανοίγω τα μάτια μου κάτω από το νερό; Βοηθά ή προκαλεί πρόβλημα;

Είναι πράγματι καλό; Εξαρτάται.

Αλλά να θυμάστε το θαλασσινό νερό δεν είναι το ίδιο με τα δάκρυα που ξεπλένουν τα μάτια σας. Εκτός από τους διαφορετικούς τύπους αλάτων και άλλους αυξητικούς παράγοντες, το θαλασσινό νερό έχει μία διαφορετική συγκέντρωση διαλυμένων στερεών.

kolympi-me-anoixta-matia-raspberry-ketone-greece

Το θαλασσινό νερό είναι συχνά μολυσμένο από αποχετεύσεις, εκροές υπονόμων μετά από καταιγίδες, καθώς και απόβλητα πλοίων.

Έτσι λοιπόν ανοίγοντας τα μάτια σας κάτω από το νερό μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα για μικρές χρονικές περιόδους σε παρθένα περιβάλλοντα, αλλά ακόμη και σε αυτή την κατάσταση μπορεί να αισθανθείτε ένα τσίμπημα λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης αλάτων. Μετά από λίγο μπορεί και η όραση να καταστεί θολή λόγω της αφυδάτωσης του επιθηλίου του κερατοειδούς και της ανάπτυξης διάστικτων διαβρώσεων.

Αλλά η πιο ανεπιθύμητη κατάσταση είναι ο κίνδυνος να κολλήσετε μία μόλυνση ή να εκθέσετε τα μάτια σας σε διάφορες μολυσματικές ουσίες που βρίσκονται στο νερό

Πάντα είναι καλύτερο να διαθέτετε ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών έτσι ώστε να ελαχιστοποιείτε τους κινδύνους μόλυνσης των ματιών σας. Το θαλάσσιο νερό ποτέ δεν βοηθά το μάτι σε οιαδήποτε περίπτωση, έτσι ανοίγοντας τα μάτια σας κάτω από το νερό αποτελεί μία νέα εμπειρία η οποία όμως μπορεί να στοιχίσει τον κίδυνο ερεθισμού ή μόλυνσης του ματιού σας.

Το καθαρό θαλάσσιο νερό είναι ακίνδυνο για τα μάτια.Στην πραγματικότητα είναι καλύτερο να κολυμπάτε σε θαλάσσιο νερό παρά σε γλυκό, γιατί η συγκέντρωση στα μάτια σας είναι πιο κοντά σε αυτή του θαλάσσιου νερού. Στο γλυκό νερό τα μάτια σας θα αντιμετωπίσουν ένα τσίμπημα λόγω του ότι το νερό εξαναγκάζεται να εισέλθει στα μα΄τια σας με την διαδικασία της όσμωσης.

Σε ορισμένα σημεία δεν θα ήταν καλό να κολυμπάτε κάτω από τη θάλασσα με ανοικτά μάτια. Εάν το έχετε κάνει γνωρίζοντας την μόλυνση των νερών στο συγκεκριμένο σημείο τότε μερικές σταγόνες ματιών θα βοηθήσουν να ξεπεράσετε το πρόβλημα ερεθισμού μετά το κολύμπι σας.

Είναι πάντως γεγονός ότι όλα τα προαναφερθέντα διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από σημείο σε σημείο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε περιπτώσεις που μετά το κολύμπι αισθάνεστε μία ενόχληση στα μάτια είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να συζητήσετε μαζί του το πρόβλημα σας.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν εάν υποθέσουμε ότι η αλμυρότητα είναι περίπου σταθερή σε όλο τον κόσμο, και ότι το σημείο που θέλετε να κολυμπήσετε είναι μη μολυσμένο και ότι επίσης δεν έχετε κάποιους ειδικούς λόγους που επηρεάζουν τα μάτια σας και δεν έχετε να κάνετε με την ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, τολμήστε το και ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ.

Uncategorized

Comments are closed.