Κάνναβη : Δράση κατά του καρκίνου ;

Καρκινικά κύτταρα … σε δράση !

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε καρκινικά κύτταρα στο σώμα μας, τα οποία όμως δεν φαίνονται στις εξετάσεις μας γιατί δεν είναι σε ποσότητα που να προκαλούν πρόβλημα και να απειλούν τον οργανισμό και την σωστή λειτουργία του.kannavi-raspberry-ketone-greece

Όταν όμως τα καρκινικά κύτταρα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, τότε το καμπανάκι κινδύνου χτυπά !!!

(!!!) : Τα καρκινικά κύτταρα πρέπει να φτάσουν κάποια δισεκατομμύρια για να αποτελέσουν απειλή για την υγεία !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείται υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου, γιατί αυτό είναι που μάχεται την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων … δηλαδή αποτρέπει την ανάπτυξη καρκίνου !!!

Ο ρόλος της διατροφής για τα καρκινικά κύτταρα …

Όπως ήδη ανα΄φεραμε, για να αποφευχθεί η ανάπτυξη καρκίνου, απαιτείται ένας ισχυρός οργανισμός με ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Άν κάτι μπορεί να εξασφαλίσει ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα όμως, είναι αποκλειστικά και μόνο η καλή και υγιεινή διατροφή !

(!!!) : Όταν ένα άτομο πάσχει από καρκίνο σημαίνει αυτόματα πως ασθενούσε το ανοσοποιητικό του σύστημα και πως δεν τρεφόταν σωστά !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Όταν η διατροφή δεν επαρκεί για την ικανοποιητική λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και βιταμινών για τον οργανισμό, τότε καλό είναι να λαμβάνεται κάποιο ειδικό συμπλήρωμα διατροφής που θα αναπληρώσει τα κενά της διατροφής του ατόμου !

Τι “τρώνε” τα καρκινικά κύτταρα ;

Για να αποφύγουμε την ανάπτυξη καρκίνου πρέπει να γνωρίζουμε ποιες τροφές δυναμώνουν τα καρκινικά κύτταρα και τα οδηγούν στον πολλαπλασιασμό τους.

Μερικές από τις πιο γνωστές τροφές είναι οι ακόλουθες :

  • η ζάχαρη
  • το αλάτι
  • το γάλα
  • το κόκκινο κρέας

Αποφεύγοντας την κατανάλωση αυτών των τροφών μειώνεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τις πιθανότητες να αναπτύξετε κάποια μορφή καρκίνου !

ΠΡΟΣΟΧΗ :

  • Τα πλαστικά μπουκάλια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στην κατάψυξη ! Όταν καταψύχονται απελευθερώνεται από αυτά μεγάλη ποσότητα διοξινών ! Όπως είναι γνωστό, οι διοξίνες, είναι εξαιρετικά τοξικές για τον οργανισμό και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο !
  • Επίσης τα λιπαρά φαγητά (όταν είναι ακόμα ζεστά) δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε πλαστικά τάπερ γιατί απελευθερώνουν διοξίνες !
  • Τα τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων και να θερμαίνονται μέσα σε πλαστικά δοχεία, τάπερ, πιάτα, ποτήρια και μπολ.
  • Όταν θερμαίνουμε τρόφιμα σε φούρνο μικροκυμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πλαστική μεμβράνη για να τα καλύπτουμε !

Η χρήση της κάνναβης κατά της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων !

(!!!) : Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου του Τμήματος της Αμερικανικής Υγείας, η χρήση κάνναβης, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη στην θεραπεία των παρενεργειών που προκαλούνται στον οργανισμό από τον καρκίνο, αλλά και στην θεραπεία του ίδιου του καρκίνου !!!

Μετά από πολλές μελέτες και πειράματα σε ποντίκια, αποδείχθηκε, πως τα καρκινικά κύτταρα των ποντικιών, όταν εκτίθενται στην κάνναβη, αυτοκαταστρέφονται αποτρέποντας την ανάπτυξη καρκίνου !

Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρχαν υπόνοιες πως η χρήση κάνναβης μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκίνου αλλά και να παίξει δραστικό ρόλο στην αντιμετώπισή του, ωστόσο μόλις σήμερα είναι πλέον επίσημη η ωφέλιμη δράση της !

(!!!) : Μάλιστα, πια, στην Αμερική υπάρχουν 2 εγκεκριμένα φάρμακα κατά του καρκίνου, που περιέχουν κανναβιδνοειδή !

Uncategorized

Comments are closed.