Γυμναστήριο : Δώσε έμφαση στο ΤΙ φοράς !

Το στυλ δεν είναι πάντοτε το παν …

Το γυμναστήριο (κακά τα ψέμματα !) δεν είναι απλά ένας τόπος που πηγαίνουμε να γυμναστούμε, να δυναμώσουμε το σώμα μας και να αυξήσουμε την σωματική αντοχή μας. Το γυμναστήριο είναι και ένα μέρος που πηγαίνουμε για να προβάλλουμε τον εαυτό μας. Το γυμναστήριο έχει γίνει πλέον ένα trendy μέρος, που τα άτομα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, να ξεφύγουν από την ένταση και την πίεση της δουλειάς, των υποχρεώσεων και του σπιτιού, να γνωρίσουν νέο κόσμο … ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν για την υγεία τους γυμνάζοντας το σώμα ους.gym-outfit-raspberry-ketone-greece

Με άλλα λόγια το γυμναστήριο είναι ένα νέο στέκι … αλλά με έμφαση στην υγεία και την ευεξία ! Είναι το νέο meeting point αντί της καφετέριας και των μπαρ. Είναι η νέα μόδα με γνώμονα την καλή φυσική κατάσταση και την διατήρηση της υγείας.

Σε ένα μέρος που ευνοεί τις κοινωνικές επαφές … δεν πηγαίνουμε απεριποίητοι ! Οι εμφανίσεις μας πρέπει να είναι βολικές (ώστε να διευκολύνουν το είδος της άσκησης που έχουμε επιλέξει) και φυσικά μοδάτες και να αναδεικνύουν την προσωπικότητά μας και το προσωπικό μας γούστο.

Άλλο ντύσιμο απαιτείται για την γυμναστική με όργανα, άλλο ντύσιμο για τα αερόβια προγράμματα (aerobic, zumba, κ.λ.π.) και φυσικά άλλο ντύσιμο για yoga ή pilates.

Ωστόσο υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες ντυσίματος για το γυμναστήριο … που σίγουρα θα πρέπει να τους γνωρίζεις !

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο 1 : Tops αλλά με προσοχή !

Τα μικροσκοπικά tops και τα μπουστάκια που φορούν οι κοπέλες, είναι μεν πολύ όμορφα οπτικά, αλλά ελοχεύουν κινδύνους. Ένα τόσο μικροσκοπικό μπλουζάκι μπορεί να είναι πάρα πολύ όμορφο όταν βγαίνεις για καφέ … αλλά με την άσκηση μπορεί να γίνει πολύ αποκαλυπτικό.

Καθώς σκύβεις να πάρεις τα βάρη ή να κάνεις κάποια άσκηση … μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση αποκαλύπτοντας τον “εσωτερικό σου κόσμο” !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Πριν φορέσεις ένα τόσο μικροσκοπικό μπλουζάκι στο γυμναστήριο … δοκίμασέ το στο σπίτι κάνοντας τις ίδιες ασκήσεις για να είσαι σίγουρη πως δε θα κάνεις “αποκαλυπτήρια” !

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο 2 : ΟΧΙ στα βαμβακερά !

Ενώ όλοι θεωρούν πιο υγιεινά τα βαμβακερά ρούχα (και έχουν απόλυτο δίκιο!!!), ωστόσο στο γυμναστήριο ίσως τελικά να μην είναι και η πιο κατάλληλη επιλογή. Τα 100 % βαμβακερά ρούχα έχουν την τάση να απορροφούν τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα βαμβακερά ρούχα δεν στεγνώνουν το ίδιο εύκολα με τα συνθετικά ρούχα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ιδρώτας να μην εξατμίζεται και να παραμένουμε συνεχώς με ένα βρεγμένο και ιδρωμένο μπλουζάκι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Στις μέρες μας, όλες οι μεγάλες εταιρείες με αθλητικά είδη και ρούχα, έχουν ειδικές συνθέσεις υφασμάτων που χρησιμοποιούν, τα οποία είναι πολύ ελαφριά, πολύ υγιεινά, στεγνώνουν γρήγορα και δεν προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα ! Μερικά από τα πιο χρησιμοποιημένα υφάσματα είναι το CoolMax, το Capilene και το Dri-FIT.

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο 3 : Νανοσωματίδια αργύρου ;;;

Μα τι είναι αυτό ; Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, αλλά τα πιο πολλά αθλητικά ρούχα περιείχαν νανοσωματίδια αργύρου για να καταπολεμούν (όπως έλεγαν) τους μύκητες και τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε αυτά λόγω του ιδρώτα.

Σύμφωνα με πιο πρόσφατες έρευνες όμως, η αντι-βακτηριακή αυτή δράση των νανοσωματιδίων αργύρου, δεν είχε την διάρκεια που πίστευαν. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσαν πως τα ρούχα, μετά από 5 περίπου πλυσίματα, περιείχαν μόνο τα μισά από τα νανοσωματίδια που είχαν και κατ’επέκταση και τη μισή δραστική αντιβακτηριακή ικανότητα. Τα νανοσωματίδια που έχαναν με το πλύσιμό τους τα ρούχα, μεταφέρονταν στο νερό που ξεπλένονταν … με άγνωστες ακόμα επιπτώσεις στο περιβάλλον.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Προτιμήστε δοκιμασμένα και επιστημονικά ελεγμένα προϊόντα … ή απλά φορέστε τα απλά μπλουζάκια σας και πλένετέ τα μετά από κάθε χρήση !

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο 4 : Τα εσώρουχα string

Τα μικροσκοπικά αυτά εσώρουχα μπορεί να δείχνουν πολύ πιο ωραία με τις εφαρμοστές φόρμες, τα σορτσάκια ή τα κολάν που φοράς, αλλά δεν είναι καθόλου υγιεινά.

Κατά την άσκηση και την δυναμική κίνηση, το εσώρουχο μετακινείται, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μιρκόβια προς τον κόλπο και να ευννοεί ανάπτυξη λοιμώξεων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : προτιμήστε τα κλασικά εσώρουχα ή τύπου boxer !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Κάντε γυναστική με άνεση, στυλ, γούστο και έμφαση στην υγεία !

Uncategorized

Comments are closed.