Γυμναστική … χωρίς γυμναστική !!!

Δεν έχεις χρόνο ; Βρες τρόπο !!!

Οι υποχρεώσεις ατελείωτες και εσύ μέσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις χρόνο και για να γυμναστείς … αλλά μάταια ! Η δουλειά στο γραφείο, οι δουλειές του σπιτιού, τα παιδιά ο/η σύζυγος … δυστυχώς δεν σου αφήνουν καθόλου περιθώρια για προσωπικο χρόνο, χρόνο να ασχοληθείς με το σώμα και την υγεία σου !missed-bus-raspberry-ketone-greece

Το γυμναστήριο έχει έξοδα και απαιτεί χρόνο ! Η λύση τότε ποια είναι ; Να γίνει κάποιο θαύμα ; ΟΧΙ !

Γυμναστική δε σημαίνει μόνο ιδρώτα επάνω σε ένα ποδήλατο ή σε έναν διάδρομο, ατελείωτες επαναλήψεις με βάρη ή εξοντωτικά προγράμματα zumba ! Όταν ο χρόνος σου σε περιορίζει, άσε τη φαντασία σου να κάνει όλη τη δουλειά και να εφεύρει εναλλακτικούς τρόπους άσκησης :

  • που θα είναι ευχάριστοι
  • που θα είναι του ενδιαφέροντός σου
  • που δε θα σε περιορίζουν χρονικά
  • που θα γίνονται … ΧΩΡΙΣ καν να το καταλαβαίνεις !

Σήκω από τον καναπέ ή το γραφείο … αυτό αρκεί !

Οι ώρες που καθημερινά μας βρίσκουν είτε σε ένα γραφείο είτε σε έναν καναπέ είναι πάρα πολλές, με αποτέλεσμα το σώμα μας να ατονεί … ! Όταν γνωρίζεις πως η μέρα σου δε σου αφήνει και πολλά χρονικά περιθώρια για άσκηση, εκμεταλλεύσου μικρά 5λεπτα ή 10 λεπτα άσκησης που έτσι και αλλιώς υπάρχουν στην καθημερινότητά σου ! Τι εννοούμε ;;;

Νο 1 : Ανέβα από τις σκάλες !

Στο σπίτι, στο γραφείο, στο μετρό … πήγαινε παντού με τις σκάλες ! Ακόμα και αυτό το ελάχιστο καθημερινά θα δεις ότι θα έχει θεαματικά αποτελέσματα, όχι μόνο στο σώμα σου αλλά και στην αντοχή σου (που σιγά – σιγά θα αυξάνεται) και φυσικά και στη διάθεσή σου !

Νο 2 : Κάνε το σαλονι σου … club !!!

Βάλε την αγαπημένη σου χορευτική μουσική και ξέδωσε !!! Χόρεψε, χοροπήδα, χτυπήσου, εκτονώσου ! Θα σου φτιάξει η διάθεση, θα αποβάλλεις το στρες, θα διώξεις τις κακές σκέψεις και θα τονώσεις το σώμα σου ! Στη συνέχεια αν επιθυμείς παρακολουθείς και κάποια χορευτικά βήματα από το youtube και προσπαθείς να τα εντάξεις στον ξέφρενο χορό σου !!!

Νο 3 : Παιδιά, ανήψια … ακόμα και γειτονόπουλα !

Έχεις παιδιά στο περιβάλλον σου ; Παίξε μαζί τους ! Η συναναστροφή με ένα παιδί λειτουργεί ως το καλύτερο αγχολυτικό και φυσικά είναι μια από τις καλύτερες γυμναστικές ! Τα παιδιά έχουν τόση ενέργεια που θα καταφέρουν να σε γυμνάσουν ευχάριστα και να σε βγάλουν νοκ-αουτ χωρίς καν να το καταλάβεις !

Νο 4 : Ακολούθησε το λεωφορείο !

Φύγε 10 λεπτά πιο νωρίς από το σπίτι και περπάτα 2 – 3 στάσεις με τα πόδια πριν πάρεις το λεωφορείο ! Ειδικά το πρωί που δεν έχει ζέστη θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ξυπνήσει, το μυαλό σου θα δουλεύει στο maximum, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση … και φυσικά δε θα έχεις θέματα με το βάρος σου !!!

Uncategorized

Comments are closed.