Νιώθεις φούσκωμα ; Καταπολέμησέ το !!!

Αέρια & πρησμένη κοιλίτσα …

Είναι από εκείνες τις ημέρες που η κοιλίτσα σου πρήζεται, νιώθεις δυσφορία και εκνευρίζεσαι που το παντελόνι σου δεν κουμπώνει ;;; Το φούσκωμα στην κοιλιά προέρχεται από αυξημένη ποσότητα αερίων που δημιουργούν ένα είδος δυσλειτουργίας στο γαστρεντερικό σύστημα ! Ένοχος γι’αυτή την τόσο άβολη κατάσταση μπορεί να είναι κάτι εντελώς ακίνδυνο και φυσιολογικό, έως και μια πολύ πιο σοβαρή νόσος.fouskoma-raspberry-ketone-greece

Τι συμβαίνει λοιπόν πραγματικά με το φούσκωμα ;

Μπορώ να απαλλαγώ από αυτό ;

Τι ρόλο παίζει η διατροφή και τι αλλαγές απαιτούνται ;

Κύριος υπεύθυνος για το φούσκωμα είναι μια ποσότητα αέρα που εγκλωβίζεται μέσα στο έντερο προκαλώντας τυμπανισμό και πόνο στο άτομο ! Η αποβολή των αερίων με φυσιολογικό τρόπο (μέσω του πρωκτού ή του στόματος), μπορεί να βοηθήσει στην ομαλή σταδιακή καταστολή της κρίσης και στη μείωση του πόνου και του αισθήματος δυσφορίας που προκαλεί το εν λόγω πρήξιμο.

Πότε το φούσκωμα … γίνεται επικίνδυνο ;;;

Γενικά, η φουσκωμένη από αέρια κοιλίτσα, είναι ένα φαινόμενο φυσιολογικό, και μόλις ο αέρας απεγκλωβιστεί το φαινόμενο και τα συμπτώματά του υποχωρούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Εάν εκτός από το αίσθημα φουσκώματος, τη δυσφορία, έχετε και ορατά διογκωμένη κοιλίτσα, τότε ίσως υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο. Επειδή είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται κάποια οργανική νόσος γι’αυτό το φαινόμενο, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε άμεσα στο γιατρό σας και να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Φούσκωμα : Από τι προκαλείται ;;;

Οι αιτίες του φουσκώματος διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι οι ακόλουθες :

  • η κατάποση ποσότητας αέρα κατά το γεύμα
  • η μερική απόφραξη του εντέρου
  • η νόσος του ευερέθιστου εντέρου
  • η πλούσια σε λιπαρά διατροφή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας λίπους μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή αερίων και κατ’επέκταση σε φούσκωμα της κοιλιάς και πόνο !

  • η δυσανεξία σε συγκεκριμένα συστατικά
  • η δυσκοιλιότητα
  • η περίοδος (για τις γυναίκες)

Επίσης υπάρχουν και πιο σοβαρά πιθανά αίτια του φουσκώματος, που απαιτούν παρακολούθηση από τον γιατρό ! Μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα :

  • ο καρκίνος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο καρκίνος στις ωοθήκες, το πάγκρεας ή το συκώτι, μπορεί να έχει ανάλογα συμπτώματα με αίσθημα φουσκώματος και πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς ! Αν δείτε πως τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και δεν ανακουφίζεστε ούτε με την επίσκεψη στην τουαλέτα, τότε καλό θα είναι ΑΜΕΣΑ να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας !

  • η λοίμωξη
  • η ηπατική νόσος

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το απλό φούσκωμα ;

Η διατροφή (όσες φορές και να το πούμε δεν είναι αρκετό !) είναι το Α και το Ω για οτιδήποτε συμβαίνει στο σώμα μας, και με την κατάλληλη διατροφή μπορούμε να ελέγξουμε τυχόν δυσλειτουργίες και να ανακουφίσουμε δυσάρεστα συμπτώματα … όπως είναι φυσικά και το φούσκωμα !

Θα σας δώσουμε μερικά από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά συστατικά για την αντιμετώπιση του φουσκώματος … και μάλιστα χωρίς να ξοδευτείτε !

Νο 1 : Το καστορέλαιο

Μια κομπρέσα με ζεστό καστορέλαιο στην πρησμένη κοιλίτσα θα διώξει μακριά το φούσκωμα στη στιγμή !

Νο 2 : Το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι επιταχύνει τον μεταβολισμό, είναι διουρητικό και καταπολεμά το φούσκωμα ! Είναι φτηνό και υπάρχει στο κάθε σπίτι !

Νο 3 : Τα σπαράγγια

Είναι μια επίσης εξαιρετικά διουρητική τροφή που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος !

Νο 4 : Το λεμόνι

Το λεμόνι είναι το καλύτερο αποτοξινωτικό προϊόν της φύσης … και είναι το θαύμα της φύσης για ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα (και όχι μόνο !!!).

Νο 5 : Το αγγούρι

Το αγγούρι, επίσης εξαιρετικά διουρητικό, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, το πρήξιμο και το φούσκωμα !

Ακόμα να τα δοκιμάσεις ; Είναι φυσικά, πάρα πολύ οικονομικά και φυσικά … πολύ αποτελεσματικά κατά του φουσκώματος !

Uncategorized , , ,

Comments are closed.