Έμπλαστρο με μέλι κατά του δυνατού βήχα !

Βήχας : Πότε εμφανίζεται και με τι ασθένειες συνδέεται ;;;

Ο βήχας είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα που μπορεί να συνδέεται με πολλές και ποικίλες ασθένειες. Άλλοτε ο βήχας δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και άλλοτε μπορεί να μας μαρτυρήσει σοβαρά προβλήματα που κρύβουν κινδύνους.Honey-raspberry-ketone-greece

(!!!) : Σε οριμένες μάλιστα περιπτώσεις, ο βήχας, μπορεί να οφείλεται σε σοβαρή πάθηση κάποιου άλλου οργάνου !

Ο επίμονος και ενοχλητικός βήχας είναι από τα πιο κουραστικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος αλλά και μιας ήπιας λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Συνήθως, αυτός ο βήχας δεν έχει μεγάλη διάρκεια (το πολύ 1 εβδομάδα) και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πότε όμως ο βήχας αρχίζει να γίνεται ανησυχητικός και απαιτείται παρακολούθηση από τον γιατρό ;

Τα είδη του βήχα (ακίνδυνα και επικίνδυνα) !!!

  • Βήχας παραγωγικός

Ο παραγωγικός βήχας παρατηρείται στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και εκδηλώνεται με ταυτόχρονη καταρροή και φλέματα. Ένας τέτοιος βήχας υπάρχει κίνδυνος να γίνει και χρόνιος αν δεν αντιμετωπισθεί σωστά με την κατάλληλη θεραπεία. Ο γιατρός συνήθως χορηγεί αντιβίωση για την ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων αλλά και για την αντιμετώπιση της φλεγμονής που προκαλεί τα συμπτώματα.

  • Βήχας ξηρός και μη παραγωγικός

Ο ξηρός βήχας δεν συνοδεύεται από φλέματα, αλλά από ένα αίσθημα έντονου γδαρσίματος στο λαιμό. Ο ερεθισμός μπορεί να οφείλεται στον καπνό, την σκόνη, την ρύπανση, ακόμα και σε κάποια αλλεργία, ή άλλες φορές σε κάποια λοίμωξη (όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίππη, η πνευμονία και η φαρυγγίτιδα).

  • Βήχας που οφείλεται σε άσθμα

Ο βήχας λόγω του άσθματος είναι έντονος και προκαλεί σοβαρή δύσπνοια και πόνο στο στήθος. Συνήθως, ο βήχας αυτός, εντείνεται κατά τις νυχτερινές ώρες ή πολύ νωρίς το πρωί. Για την αντιμετώπισή του απαιτείται ιατρική γνωμάτευση και συνταγή για ειδική φαρμακευτική αγωγή. Στην πεερίπτωση άσθματος θα παρατηρήσετε ότι η σκόνη μπορεί να επιδεινώνει την κατάστασή σας !

  • Βήχας που κρούει καμπανάκι για καρκίνο

Ο βήχας που οφειλεται σε καρκίνο ου πνεύμονα είναι ένας βήχας συνεχής, με ένταση, που συνοδεύεται από έντονο αίσθημα δύσπνοιας και παραγωγή φλέματος μαζί με αίμα ! Συνήθως, ο ασθενής παρουσιάζει απώλεια όρεξης και ταχεία απώλεια βάρους, ενώ παρουσιάζει και πόνο στο στήθος και τους ώμους. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται άμεση επίσκεψη σε κάποιον γιατρό για την λήψη της κατάλληλης φροντίδας και θεραπείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ανάλογα με την περίπτωση, την σοβαρότητα του προβλήματος και τα αίτια, ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει αντιβιοτικά, αντιβηχικά, βλεννολυτικά ή παυσίπονα. Η Λήψη των ανωτέρω φαρμάκων δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ανεξέλεγκτα και χωρίς ιατρική γνωμάτευση !

Πώς να αντιμετωπίσω φυσικά τον απλό και ενοχλητικό βήχα από κρυολόγημα ;

Υπάρχουν πολλές συνταγές (χωρίς λήψη φαρμάκων) για να αντιμετωπίσουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα του βήχα και να τα απαλύνουμε. Τα διάφορα αφεψήματα, οι σπιτικές καραμέλες μελιού, το μέλι και οι χυμοί πορτοκαλιού, είναι μονό μερικές από αυτές.

Εμείς θα σας πούμε για ακόμα μία ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ για την αντιμετώπιση του επίμονου βήχα … με κομπρέσες μελιού.

Το μέλι σε κομπρέσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά και να μαλακώσει τον κουραστικό νυχτερινό βήχα.

ΣΥΝΤΑΓΗ :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και αλεύρι (όσο απαιτείται για να σχηματιστεί ένας χυλός που να μην κολλάει και να μην σκορπίζει σε τρίμματα). Στη συνέχεια προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα, το εναποθέτουμε επάνω σε έναν αποστειρωμένο επίδεσμο και το ακουμπάμε επάνω στο στηθος ή την πλάτη. Στερεώνουμε καλά με ιατρική ταινία.

Uncategorized

Comments are closed.