Burger : ΝΑΙ … αλλά vegetarian !!!

Φαγητό με γεύση … και λίγες θερμίδες !

Σας αρέσουν τα burgers αλλα δεν αγαπάτε το κρέας ή απλά προσέχετε τη διατροφή σας ;;; Υπάρχει λύση !!! Νοστιμότατο και πολύ πιο υγιεινό Hamburger, απο τα ίδια σας τα χεράκια, χωρίς συντηρητικά και με μεγάλη γεύση ! Το κυριότερο μάλιστα ; Πολύ πιο ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ !veggie-burger-raspberry-ketone-greece

Ακόμα και όταν είσαι σε δίαιτα, όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερείσαι τροφές που αγαπάς, δε σημαίνει ότι πρέπει να τρω φαγητά άνοστα, δε σημαίνει ότι ξεχνάς οτιδήποτε εκτός από λαχανικά και φρούτα ! Απλά, αυτό που απαιτείται, είναι να μετατρέψεις τα αγαπημένα σου πιάτα σε πιάτα με λιγότερες θερμίδες !

Ακόμα και το burger, που θεωρείται ένα πολύ παχυντικό πιάτο, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πιάτο που εύκολα εντάσσεται σε μια διατροφή υγιεινή ή σε μια δίαιτα ! Πώς ; Σταμάτα να παραγγέλνεις από delivery και φτιάξε μόνος σου το δικό σου veggie – burger!

1ο βήμα : Αντικαθιστάς το μπιφτέκι από κρέας με μπιφτέκι λαχανικών της επιλογής σου !

2ο βήμα : Αντικαθιστάς την γαρνιτούρα από πατάτες με γαρνιτούρα λαχανικών ή άγριο ρύζι !

3ο βήμα : Αντικαθιστάς την κλασσική σως με μια πιο ελαφριά σως γιαουρτιού με λιγότερες θερμίδες !

4ο βήμα : Αντί για το κλασσικό σταρένιο ψωμάκι χρησιμοποιείς ένα πολύσπορο ψωμάκι ή ένα ψωμάκι ολικής άλεσης !

Εμείς σας προτείνουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σας hamburger, με πολύ λιγότερες θερμίδες και απίθανή γεύση ! Εσείς μπορείτε φυσικά να ανακαλύψετε δικούς σας γευστικούς προορισμούς και να κάνετε τις δικές σας επιλογές ανάλογα με τα γευστικά σας γούστα !

Veggie – burger με πολύσπορο ψωμάκι & σως γιαουρτιού

Χρόνος προετοιμασίας : 60 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 6 λεπτά

Μερίδες : 8

Συστατικά :

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κούπα κινόα
  • 1 κούπα σιτάρι πράσινο freekeh
  • 1/2 κούπα πλιγούρι από βρώμη
  • 1/4 κούπα σταφίδα ξανθιά
  • 1/4 κούπα αρακάς κατεψυγμένος
  • ελαιόλαδο
  • φυτικό έλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία :

  • Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο σε μικρά κομματάκια.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο σε ελάχιστο ελαιόλαδο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (δηλαδή περίπου 5 λεπτά).
  • Μετά προσθέτεις το κινόα και περίπου 3 κούπες νερό και το αφήνει μέχρι να βράσει.
  • Μόλις βράσει χαμηλώνεις τη φωτιά και βάζεις καπάκι στην κατσαρόλα.
  • Αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι δηλαδή να εξατμιστεί και να απορροφηθεί όλο το νερό.
  • Παίρνεις μια κατσαρόλα και προσθέτεις μια συσκευασία σιτάρι πράσινο freekeh και περίπου 3 κούπες νερό.
  • Αφήνεις να πάρει βράση και ανακατεύεις κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  • Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα.
  • Αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι δηλαδή το νερό να απορροφηθεί εντελώς !
  • Μόλις το νερό απορροφηθεί αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνεις το σιτάρι να κρυώσει λίγο.
  • Σε έναν πολυκόφτη βάζεις το πλιγούρι από βρώμη και το αλέθεις μέχρι να γίνει σκόνη σαν αλεύρι !
  • Σε ένα μπολ βάζεις το σιτάρι freekeh, τις σταφίδες, τον αρακά και την μισή ποσότητα από το πλιγούρι βρώμης που έχεις αλέσει στον πολυκόφτη.
  • Ελέγχεις το μίγμα σας και αν είναι πολύ υγρό προσθέτεις και άλλο πλιγούρι βρώμης μέχρι να δέσει και να μπορείτε να το πλάσεις σε μπιφτέκια.
  • Αν αντίθετα το μίγμα παραείναι ξηρό, προσθέτεις νερό μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή.
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ζυμώνεις.
  • Πλάθεις μπιφτέκια και τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Σε μια γκριλιέρα βάζεις ελάχιστο φυτικό έλαιο και προσθέτεις να μπιφτέκια.
  • Μόλις τα μπιφτέκια ετοιμαστούν τα αφαιρείς από τη γκριλιέρα.
  • Για την σως αναμιγνύεις λίγη μουστάρδα με γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
  • Στήνεις το πιάτο σου χρησιμοποιώντας τα πολύσπορα ψωμάκια.
  • Αφού στήσεις το burger σου προσθέτεις και την γαρνιτούρα που επέλεξες.
Uncategorized

Comments are closed.