Η Σύνδεση μεταξύ Απώλειας Βάρους και Ηλικίας

Απώλεια βάρους

Γενικά

varos-ilikia-genika-raspberry-ketone-greece

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους σε όλη την διάρκεια της ζωής σας, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την μείωση των πιθανοτήτων να αναπτύξετε καταστάσεις όπως καρδιοπάθειες και διαβήτη τύπου 2.

Η απώλεια βάρους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη καθόσον υπάρχει απώλεια μυών και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μία ισορροπημένη δίαιτα και να έχετε πάντοτε μία αεροβική άσκηση. Το επιπλέον βάρος. Σε συνδυασμό με την πίεση της μεγάλης ηλικίας σας καθιστούν περισσότερο ευαίσθητους σε ασθένειες και σε μικρότερη διάρκεια ζωής.

Γιατί γίνεται δυσκολότερη η απώλεια βάρους με την ηλικία;

Θα παρατηρήσατε ίσως ότι στις δεκαετίες των 20 και 30 το περίσσιο βάρος χανόταν πολύ εύκολα. Η απώλεια του όμως καθώς γερνάτε καθίσταται ακόμη δυσκολότερη λόγω των εξής παραγόντων

Α. ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΙ ΜΥΕΣ

varos-ilikia-gerasmenoi myes-raspberry-ketone-greece

Ο μυικός ιστός φυσιολογικά συρρικνώνεται και χάνει μάζα καθώς γερνάτε. Δεν είναι γνωστός ο ακριβής λόγος. Ακόμη ο ιστός αυτός καθίσταται πολύ πιο σκληρός και δεν επιδέχεται εύκολα αλλαγές όπως σε μικρότερες ηλικίες.

Β. ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

varos-ilikia-ormones-raspberry-ketone-greece

Σύμφωνα με ειδικούς οι ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης δεν φέρνουν αναγκαία ενεργοποίηση της αύξησης βάρους στις γυναίκες.

Οι ορμονικές αλλαγές όμως τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες συνεισφέρουν σε απώλεια μυικής μάζας. Αυτή η συγκεκριμένη απώλεια μπορεί να ελαττώσει την κίνηση και να επιβραδύνει τον μεταβολισμό.

Γ. ΦΥΣΙΚΗ KATAΠΟΝΗΣΗ

varos-ilikia-fysiki-kataponisi-raspberry-ketone-greece

Καθώς γερνάτε υπάρχει η πιθανότητα να μην είστε ικανός/ή για δραστηριότητες που κάποτε απολαμβάνατε πραγματικά. Σε αυτή την κατάσταση προστίθεται και το πρόβλημα υγείας πολλών ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που δεν τους επιτρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα προπόνησης.

Δ. AΛΛΑΓΕΣ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ

varos-ilikia-allagi-tropou-zwis-raspberry-ketone-greece

Μπορεί να έχετε την εμπειρία πολλών αλλαγών στον τρόπο ζωής, τόσο καλών όσο και κακών. Η μεγαλύτερη ηλικία μειώνει δραματικά το σύνολο φυσικής δραστηριότητας που ακολουθείτε σε ημερήσια βάση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα μετά από μία μακρά περίοδο εργασίας να βλέπετε αυτή την περίοδο ως μία συνεχή περίοδο διακοπών.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διατήρηση Υγιούς Βάρους καθώς γερνάτε

varos-ilikia-raspberry-ketone-greece

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε πάντοτε μία καλή φυσική κατάσταση και κυρίως καθώς προχωρείτε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Καθώς το σωματικό λίπος αυξάνεται και η περιφέρεια επίσης διατρέχετε σοβαρούς κινδύνους για:

  • Καρδιοπάθεια
  • Διαβήτη τύπου 2
  • Καρκίνο του εντέρου
  • Καρκίνο του στήθους (γυναίκες)
  • εγκεφαλικό

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπάρχει πιθανότητα να καταβάλλετε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια στην απώλεια βάρους σε μεγάλες ηλικίες, εφόσον οι γονείς σας ήταν υπέρβαροι σε μεγαλύτερη ηλικία. Το πρόβλημα βάρους είναι δυνατόν να επανέλθει, να επιμείνει ή να γίνει χειρότερο εάν έχετε ιστορικό υπέρβαρου ή παχύσαρκου ατόμου.

Η απώλεια βάρους λοιπόν σε μεγάλες ηλικίες είναι πράγματι μία δύσκολη υπόθεση που απαιτεί περισσότερη επιμονή και προσήλωση σε ένα υγιές πρόγραμμα διατροφής και μία καλή φυσική άσκηση.

Uncategorized , , , , , , , ,

Comments are closed.