Αναψυκτικά διαίτης ;;; Βάλε τέλος σήμερα !

Ωφέλιμα ή όχι τα αναψυκτικά διαίτης ;

Μέχρι σήμερα αντικαθιστούσες κάθε προϊόν με το αντίστοιχο προϊόν με χαμηλά λιπαρά που έβρισκες στο σουπερμάρκετ ! Στόχος φυσικά η απώλεια βάρους ! Η κατάκτηση ενός αδύνατου και επιθυμητού κορμιού ! Η σαγήνη όλων των αντρικών βλεμμάτων !anapsyktika-diaitis-raspberry-ketone-greece

Μεταξύ λοιπόν όλων των τροφίμων, ήταν και τα αναψυκτικά ! Μετά από ένα πέρασμα από τον διάδρομο του σουπερμάρκετ με κάθε λογής αναψυκτικά, γέμισες ένα καρότσι με αναψυκτικά διαίτης … όντας σίγουρη πως έκανες τη σωστή επιλογή ! … Έκανες όμως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη σωστή επιλογή … ή μήπως όχι ;;;

Η γνώμη των ειδικών …

Σύμφωνα με διάφορες έγκυρες έρευνες, οι ειδικοί συνιστούν την διακοπή κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης.

(!!!) : Οι ειδικοί τονίζουν μάλιστα, πως η αποχή κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης, μπορεί να επιφέρει μια σειρά βελτιώσεων στην υγεία του ατόμου που θα είναι ορατή από την κορφή ως και τα νύχια του !

Αν και οι έρευνες σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία της συστηματικής κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι, ακόμα και από τα λίγα δείγματα που έχουν λάβει μέχρι στιγμής από τις μελέτες, πως ένα πράσινο τσάι (χωρίς οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία) θα έπρεπε να αντικαταστήσει κάθε αναψυκτικό διαίτης που έχει συνηθίσει το άτομο να πίνει 2 και 3 φορές την ημέρα !

(!!!) : Το πράσινο τσάι, σε αντίθεση με τα αναψυκτικά διαίτης, είναι φυσικό προϊόν και πλούσιο σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά στοιχεία. Διευκολύνει πολύ πιο ουσιαστικά την διαδικασία της πέψης και προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό !

Τα αναψυκτικά διαίτης προξενούν ημικρανίες ;

(!!!) : Όπως ήδη αναφέραμε, οι μελέτες σχετικά με την επίδραση των αναψυκτικών διαίτης στον οργανισμό, βρίσκονται ακόμα στα σπάργανα, αλλά οι ειδικοί λαμβάνουν ενδείξεις πως ίσως τελικά η συστηματική κατανάλωση αυτών των αναψυκτικών μπορεί να εντείνει πονοκεφάλους και να προκαλεί την εμφάνιση ημικρανίας !

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπεύθυνη γι’αυτή την παρενέργεια, είναι η ουσία ασπαρτάμη. Η ασπαρτάμη είναι μια γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης στα περισσότερα αναψυκτικά διαίτης !

(!!!) : Η ουσία ασπαρτάμη που βρίσκεται στα αναψυκτικά διαίτης (και όχι μόνο !!!), φαίνεται πως επιδρά στον εγκέφαλο και επηρεάζει την λειτουργία του, προκαλώντας πονοκεφάλους, αϋπνία και έντονο στρες !

Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε και στο European Journal of Clinical Nutrition εφιστώντας την προσοχή όσων ακόμα καταναλώνουν σε μεγάλη ποσότητα και σε τακτική βάση τα προϊόντα αυτά με τη χημική γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη.

(!!!) : Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013 σε ζώα, οδήγησε στο συμπέρασμα πως τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε αναψυκτικό διαίτης εμφάνισαν κατεστραμμένα κύτταρα και νευρικές απολήξεις στην παρεγκεφαλίδα, το τμήμα δηλαδή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις κινητικές δεξιότητες !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

Στραφείτε προς πιο φυσικές επιλογές που θα τονώσουν τον οργανισμό σας, θα ενισχύσουν την υγεία σας και θα σας χαρίσουν φυσική ομορφιά, λάμψη, ενέργεια και ζωντάνια. Οι φυσικοί χυμοί, το πολύ ισχυρό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία πράσινο τσάι, το αποτοξινωτικό νερό με λεμόνι, είναι μόνο μερικές από τις υγιεινές επιλογές που σας παρέχει η ίδια η φύση για ΟΜΟΡΦΙΑ, για ΥΓΕΙΑ αλλά και για ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ !

Uncategorized

Comments are closed.