ΓΥΝΑΙΚΕΣ : Ακούστε το σώμα σας & αναγνωρίστε τον καρκίνο έγκαιρα!

Ο καρκίνος είναι μια νόσος με ταχεία εξάπλωση … ειδικά τα τελευταία χρόνια.Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί τον Νο 1 φόβο κάθε ανθρώπου … περισσότερο από το εγκεφαλικό ή από τα καρδιακά νοσήματα. Δρα ύπουλα (τις περισσότερες φορές ασυμπτωματικά … μέχρι να είναι πια πολύ αργά !), και δεν κάνει καθόλου διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες, άνδρες αλλά και παιδιά !cancer-fight-raspberry-ketone-greece

Είναι όμως όντως μια ασυμπτωματική νόσος ο καρκίνος ;

Υπάρχει τρόπος να τον προλάβουμε ;

Πώς μπορεί μια γυναίκα να αναγνωρίσει τα σημάδια που τις δίνει το σώμα της ;

Όπως ήδη αναφέραμε, ο καρκίνος, είναι μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις … χτυπά λοιπόν πολύ συχνά και τις γυναίκες ! Μιλώντας συγκεκριμένα για τις μορφές καρκίνου που αφορούν τις γυναίκες, μπορούμε να πούμε, πως ενώ φαίνονται ασυμπτωματικές … δεν είναι !

Τι εννοούμε όμως με αυτό ; Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να μη δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε ορισμένα σημάδια που μας δίνει το σώμα και ο οργανισμός μας, και τείνουμε να τα παρερμηνεύουμε, να τα δικαιολογούμε ή ακόμα και να τα αγνοούμε τελείως !

Για να καταφέρουμε να κατανοήσουμε το σώμα μας όμως, και για να καταφέρουμε να προλάβουμε μια δυσάρεστη κατάσταση, θα πρέπει να δίνουμε στο σώμα μας και στον οργανισμό μας την απαιτούμενη προσοχή ώστε να διακρίνουμε τις οποιες αλλαγές του (μεγάλες ή μικρές) !

Το σώμα μας, λοιπόν, μας δίνει ενδείξεις για το οποιοδήποτε πρόβλημα … αρκεί εμείς να τις αναγνωρίσουμε, να τις αξιολογήσουμε και να απευθυνθούμε έγκαιρα στον γιατρό για τις κατάλληλες εξετάσεις.

Ποιες ενδείξεις δεν πρέπει ποτέ να αγνοεί μια γυναίκα ;

Νο 1 ένδειξη : Αλλαγές & περίεργα σημάδια στο στήθος

Ο καρκίνος του μαστού είναι από τους πλέον συνηθισμένους και φυσικά ένας από τους μεγαλύτερους φόβους κάθε γυναίκας ! Ωστόσο δεν καταλήγουν όλοι οι όγκοι στο στήθος στο δυσάρεστο αποτέλεσμα του καρκίνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το 90 % των όγκων που εμφανίζονται στην περιοχή του μαστού δεν είναι κακοήθεις !

Η κάθε γυναίκα θα πρέπει να ελέγχει τακτικά τους μαστούς της και να μην αγνοεί σημάδια όπως :

  • τις αλλαγές στο σχήμα τους
  • τα μικρά ή μεγαλύτερα ογκίδια
  • τις αλλαγές στο μέγεθός τους
  • τις αλλαγές στην υφή της επιδερμίδας
  • τις μικρές αλλαγές στην περιοχή της θηλής
  • το πρήξιμο στην περιοχή της μασχάλης
  • το πρήξιμο στην περιοχή του ώμου

Νο 2 ένδειξη : Κοιλιακό πρήξιμο & έντονο αίσθημα κορεσμού

Πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα. Το ανεξήγητο όμως φούσκωμα που επιμένει, καθώς και η δυσφορία κατά το γεύμα, μπορεί να κρύβουν καρκίνο στις ωοθήκες ή στο παχύ έντερο.

Νο 3 ένδειξη : Μεταβολές στο σωματικό βάρος

Η απότομη και ανεξήγητη μείωση του σωματικού βάρους πολλές φορές προμηνύει έναν καρκίνο. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι πως και η απότομη αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να σχετίζεται με κάποια μορφή καρκίνου όπως για παράδειγμα ο καρκίνος στις ωοθήκες.

Νο 4 ένδειξη : Δερματικές αλλαγές

Οι οποιεσδήποτε αλλαγές στο δέρμα θα πρέπει να μας οδηγούν αμέσως στο ιατρείο ενός δερματολόγου. Οι αλλαγές στην υφή του δέρματος, οι αλλαγές στις ελιές, αλλά και οι οποιεσδήποτε άλλες αλλοιώσεις της επιδερμίδας μπορεί να είναι προμήνυμα καρκίνου.

Νο 5 ένδειξη : Περίεργο πρήξιμο στο λαιμό

Συνήθως το πρήξιμο στο λαιμό κρύβει κάποιο πρόβλημα των λεμφαδένων. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα είναι από τους πλέον ταχύτατα αυξανόμενους καρκίνους και συνήθως συνοδεύεται και από :

  • δυσκολία στην κατάποση
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • διόγκωση των λεμφαδένων και του λαιμού

Νο 6 ένδειξη : Ασυνήθιστες καταστάσεις στην … τουαλέτα

Το αίμα κατά την αφόδευση, η ξαφνική διάρροια ή δυσκοιλιότητα, η αιματουρία, αλλά και η συχνουρία, είναι μερικά συμπτώματα που δεν θα πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.

Uncategorized ,

Comments are closed.