Σαλάτες : Χρησιμοποιούνται ως όπλα κατά του διαβήτη !!!

Τα λαχανικά, ως γνωστόν, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και εξαιρετικά ωφέλιμα για την διατήρηση της υγείας. Σύμφωνα με νέες μελέτες όμως, τα λαχανικά, δεν είναι μόνο γι’αυτό απαραίτητα στην διατροφή του κάθε ανθρώπου !

(!!!) : Νέες μελέτες αποδεικνύουν πως η κατανάλωση λαχανικών (και μάλιστα συγκεκριμένων λαχανικών) είναι απαραίτητη από όλους, αλλά ΚΑΙ ειδικότερα από άτομα που πάσχουν από διαβήτη !

Πρόκειται για πολύ νόστιμες σαλάτες, με πολλές βιταμίνες και ωφέλιμα στοιχεία για τον οργανισμό, που θα πρέπει κάθε άτομο που πάσχει από διαβήτη να συμπεριλάβει στη διατροφή του … και μάλιστα άμεσα !!!

1η σαλάτα : Αντίδια και αγγούρι

Τα υλικά :

  • αγγούρια
  • αντίδια
  • παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξύδι
  • ελιές (προαιρετικά)

Η διαδικασία :

  • Πλένουμε πολύ καλά τα αντίδια και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αγγούρια.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τα αγγούρια σε ροδέλες.
  • Προσθέτουμε και τα αντίδια σε μια γαβάθα μαζί με τα αγγούρια.
  • Ρίχνουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε αλάτι και ξύδι (ανάλογα με τα γούστα του καθενός).
  • Προαιρετικά προσθέτουμε ελιές για να δώσουν χρώμα και έξτρα γεύση στη σαλάτα μας !

2η σαλάτα : Αγγουροσαλάτα με σουσάμιcucumber-sesame-salad-raspberry-ketone-greece

Τα υλικά :

  • αγγούρια
  • σουσάμι (ψημένο)
  • ξύδι (από ρύζι)
  • στέβια (σε σκόνη)
  • αλάτι

Η διαδικασία :

  • Πλένουμε τα αγγούρια και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε (αφήνοντας προαιρετικά και λίγη φλούδα).
  • Κόβουμε τα αγγούρια στη μέση με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλους τους σπόρους από το εσωτερικό τους.
  • Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι και το τοποθετούμε επάνω σε χαρτίκουζίνας ώστε να αποβέλει όλη την υγρασία του.
  • Πιέζουμε το αγγούρι με το χαρτί κουζίνας ώστε να το στύψουμε καλά.
  • Βάζουμε το αγγούρι σε μια γαβάθα.
  • Προσθέτουμε ξύδι και αλάτι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο στέβια (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού).
  • Ανακατέβουμε καλά ώστε τα υλικά να πάνε παντού.
  • Τέλος προσθέτουμε και το σουσάμι επάνω από τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε !

3η σαλάτα : Σπανάκι με άρωμα σκόρδου

Τα υλικά :

  • σπανάκι
  • σκόρδο
  • μουστάρδα Dijon
  • κρεμμύδι ξερό
  • αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι (μαύρο)
  • ξύδι (λευκό)

Η διαδικασία :

  • Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το καθαρίζουμε και το βάζουμε σε μια γαβάθα.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στη γαβάθα μαζί με το καθαρισμένο σπανάκι.
  • Για τη vinaigrette σκόρδου παίρνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε σε ένα μίξερ.
  • Προσθέτουμε τη vinaigrette επάνω από το σπανάκι μας !
Uncategorized , , ,

Comments are closed.