Χορέψτε και δυναμώστε τον εγκέφαλό σας !!!

Ο χορός … κάνει για όλα !xoros-raspberry-ketone-greece

Ο χορός εκτός από μια εκπληκτική άσκηση για ολόκληρο το σώμα, είναι και μια από τις ωραιότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο χορός δίνει την ευκαιρία στο άτομο :

  • να εκφράσει τα συναισθήματά του
  • να εκφράσει τις ανησυχίες του
  • να αποβάλλει το άγχος
  • να εκφράσει τη δημιουργικότητά του
  • να διευρύνει τη φαντασία του
  • να δραστηριοποιήσει τον εγκέφαλό του

Ο χορός (και δεν είναι υπερβολή) μπορέι πραγματικά όπως έχει αποδειχθεί να τονώσει την δραστηριότητα του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να μειώνει αποτελεσματικά τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Υπάρχουν μάλιστα επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν αυτή ακριβώς την ευεργετική δράση του χορού σε σώμα αλλά και σε πνεύμα !

Ο χορός ενισχύει την καλή εγκεφαλική λειτουργία …

Όπως ήδη αναφέραμε, ο χορός, αποδεδειγμενα τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και προστατεύει τον εγκέφαλο από εκφυλιστικές και άλλες ασθένειες. Πώς όμως το κατορθώνει αυτό ;

(!!!) : Αυτό που πρέπει αρχικά να αναφέρουμε είναι πως με ένα μαγικό τρόπο, ο χορός, φαίνεται πως κατορθώνει να βελτιώσει και τις γνωστικές και μαθησιακές ικανότητες ενός ατόμου. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο χορός ενδείκνυται για τα παιδιά !!!

Πώς ;;; Ο χορός διεγείρει τον ιππόκαμπο καθώς και τον φλοιό του εγκεφάλου, κάνοντας τον εγκέφαλο να λειτουργεί ακόμα καλύτερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο χορός αυξάνει την ροή του αίματος και προς τον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει πως τροφοδοτείται με την απαραίτητη γλυκόζη και το απαιτούμενο οξυγόνο ώστε να δουλεύει άψογα !

(!!!) : Εξίσου πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως ο χορός βοηθάει στην αποβολή του άγχους και του στρες. Το άγχος μπορεί να είναι ένας από τους πιο ύπουλους και επικίνδυνους εχθρούς του οργανισμού. Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αποβάλλουμε καθημερινά το στρες από τον οργανισμό μας και να φροντίζουμε να διατηρούμε μια ήρεμη και αισιόδοξη στάση για τη ζωή … και ο χορός το επιτυγχάνει αυτό !

Πώς ;;; Με τον χορό απελευθερώνονται στον οργανισμό με απόλυτα φυσικό τρόπο νευροδιαβιβαστές. Οι νευροδιαβιβαστές αυτοί (οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη) είναι ουσίες υπεύθυνες για τη διάθεση του ατόμου και για τα επίπεδα ενέργειάς του. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο χορός λειτουργεί αποτελεσματικά και σαν ασπίδα προστασίας του οργανισμού και από την κατάθλιψη !

(!!!) : Τέλος, ο χορός, όπως ήδη αναφέραμε και στην αρχή, αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους προστασίας του οργανισμού από την εμφάνιση άνοιας ! Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, άτομα άνω των 75 ετών που χόρευαν, παρουσίασαν σημαντικά χαμηλότερα κρούσματα άνοιας, και μάλιστα σε ποσοστό που άγγιζε το 76 % περίπου !

Uncategorized , ,

Comments are closed.