Φταίνε οι φίλοι μου που … δεν αδυνατίζω ;;;

Οι φίλοι φαίνονται στα καλά και στα άσχημα …

Είναι αλήθεια πως μέσα στους αιώνες έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι για τη φιλία και πως σαν θέμα έχει απασχολήσει από διανοούμενους έως και απλούς κειμενογράφους σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας.filoi-adunatisma-raspberry-ketones-greece

Η φιλία υπήρξε και υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια θέμα έκθεσης για τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, αλλά και το βαθύτερο μήνυμα τραγουδιών, ταινιών και λογοτεχνικών κειμένων.

Ενέπνεε και εμπνέει πάρα πολύ κόσμο και φυσικά δίνει χαρά και νόημα στη ζωή του καθενός ξεχωριστά και στην καθημερινότητά του.

Δεν είναι τυχαίο που αν ερωτηθούμε μας είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τους φίλους μας …

Και τι σχέση έχουν οι φίλοι με τη διατροφή μας ;;;

(!!!) : Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, αποδεικνύεται πως τελικά οι φίλοι μας επηρεάζουν και τη διατροφή μας και κατ’επέκταση και τη σιλουέττα μας !

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν οι ειδικοί όταν μετά από εκτενείς μελέτες διαφόρων ερευνών σχετικά με τη διατροφή γενικότερα αλλά και την κατανάλωση διαφόρων τροφίμων ειδικότερα, παρατήρησαν πως τελικά υπάρχει σημείο σύνδεσης μεταξύ φίλων και διατροφής του ΚΑΘΕ ατόμου !

(!!!) : Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως οι μελέτες στις οποίες βασίστηκαν οι ειδικοί για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους χρονολογούνται από το 1974 έως τις μέρες μας.

Το σημείο – κλειδί …

Το σημείο που έχει την μεγαλύτερη σημασία, το σημείο – κλειδί δηλαδή θα λέγαμε, είναι η επιρροή που ασκεί ένα άτομο σε ένα άλλο. Η επιρροή αυτή είτε πηγάζει από αγάπη, είτε από σεβασμό, στα σίγουρα όμως πηγάζει από θαυμασμό του ενός ατόμου προς το άλλο.

Ο θαυμασμός μάλιστα αυτός οδηγεί πολλές φορές το άτομο να θέλει να αλλάξει ώστε να φτάσει το άτομο για το οποίο τρέφει αυτό τον θαυμασμό.

Τι τους τράβηξε το ενδιαφέρον … ;

(!!!) : Μια πολύ σημαντική παρατήρηση των ειδικών ερευνητών ήταν πως φαινόταν να ασκούν οι φίλοι μεγαλύτερη επίδραση στις διατροφικές συνήθειες του ατόμου σχετικά με το δείπνο του και σημαντικά μικρότερη επίδραση σχετικά με το πρωινό ή το μεσημεριανό του γεύμα.

Ισχύει αυτό ΠΑΝΤΑ ;

Την ερώτηση αυτή δεν είναι ακόμα σε θέση να την απαντήσουν ούτε καν οι ειδικοί. Παρ’όλα αυτά εικάζουν πως αν τα άτομα δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο όταν γευματίζουν δε μπορεί να επηρεάσει το ένα το άλλο !

Η διατροφική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο ατόμων υφίσταται ΜΟΝΟ όταν τα άτομα αυτά γευματίζουν μαζί και μάλιστα τακτικά !

Uncategorized

Comments are closed.