Σουτιέν : Χρήσιμα ή απλά μια ακόμα μόδα ;;;

Τα σουτιέν αποτελούν μέρος της καθημερινότητας ΚΑΘΕ γυναίκας, είτε αυτή έχει ένα bra-raspberry-greeceαρκετά πλούσιο στήθος … είτε και όχι ! Ωστόσο το σουτιέν έχει μπει στη ζωή μας άλλοτε ως αξεσουάρ μόδας, άλλοτε ως φετίχ και σεξουαλικό βοήθημα και άλλοτε πάλι ως ιατρικό βοήθημα για την υγεία του στήθους ! … Ισχύει όμως πραγματικά κάτι τέτοιο ; Προστατεύει το σουτιέν (ο στηθόδεσμος) από την αναπόφευκτη “βαρύτητα” ;;; Μήπως τελικά είναι προτιμότερο να αφήσουμε ελεύθερο το στήθος ;;;

Η ΕΡΕΥΝΑ :

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε και διήρκεσε 15 ολόκληρα χρόνια, φαίνεται πως τα σουτιέν δεν προσφέρουν τίποτα σε μια γυναίκα! Μάλιστα μελετάται και το ενδεχόμενο να προκαλούν τελικά μεγαλύτερη ζημιά στον μαστό … παρά προστασία !

Είναι λοιπόν το σουτιέν επιβλαβές ή όχι ; Πρέπει να το χρησιμοποιούν οι γιναίκες ή είναι απλά μια οπτική ικανοποίηση για τους άνδρες ;

(!!!) : Σύμφωνα με διάφορους επιστήμονες και ειδικούς γιατρούς, η βαρύτητα δεν μπορεί να βλάψει τους μαστούς ούτε ανατομικά αλλά ούτε και ιατρικά !

Ολόκληρη βιομηχανία στηρίζεται στην παραγωγή πολλών και ποικίλλων ασωρούχων που μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο και κάθε προτίμηση ή ιδιοτροπία. Μήπως όλα είναι ένα σχέδιο με σκοπό το κέρδος ;

Στη έρευνα αυτή που αποκάλυψε την πραγματικότητα σχετικά με τα σουτιέν έλαβαν μέρος 300 γυναίκες και όλες τους εξετάστηκαν διεξοδικά. Οι γυναίκες αυτές ήταν ηλικίας από 18 έως και 35 χρονών.

Σημείωση : Στην έρευνα δεν αναφέρεται το μέγεθος του στήθους της κάθε γυναίκας που μετείχε σε αυτή την έρευνα και που διήρκεσε αρκετά χρόνια !

Τα αποτελέσματα της έρευνας …

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που δεν φορούσαν σουτιέν :

  • ανέπτυσσαν τους θωρακικούς μυες που παρέχουν φυσική στήριξη για το στήθος
  • παρουσίαζαν πιο ανορθωμένες θηλές (κατ’αναλογία με το ύψος των ώμων) σε σχέση με τις γυναίκες που φορούσαν σουτιέν

(!!!) : Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολούθησαν αυτή τη μελέτη, η χρήση του σουτιέν αποτρέπει την σωστή ανάπτυξη των ιστών στην περιοχή του μαστού, και αυτό οφείλεται στα υλικά από τα αοποία είναι φτιαγμένο το σουτιέν και που τελικά αντί να αποτρέπουν τη χαλάρωση … την ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ !

Αυτό όμως σημαίνει πως πρέπει να πετάξουμε όλες οι γυναίκες τα σουτιέν μας στον κάλαθο των αχρήστων ;

Φυσικά και όχι ! Όπως ήδη αναφέραμε, η έρευνα αυτή δεν αναφέρει το μέγεθος του στήθους των γυναικών που μετείχαν, και άρα και τα αποτελέσματα αφορούν μόνο σε ένα πολύ μικρό δείγμα πληθυσμού !

Οι έρευνες φυσικά συνεχίζονται ακόμα …

Uncategorized

Comments are closed.