Προβλήματα ενέργειας λόγω δίαιτας ; … Όχι πια !!!

Δίαιτες και έλλειψη ενέργειας …

Είστε πάλι σε κάποια αυστηρή ή λιγότερο αυστηρή δίαιτα που νιώθετε όμως ότι σας κόβει κάθε διάθεση … που σας απομυζεί κάθε στάλα ενέργειας … που σας κάνει να μη μπορείτε καν να σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι ; … ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ !eating-disorder-raspberry-greece

(!!!) : Οι περισσότερες δίαιτες είναι ελλιπείς και επικίνδυνες για τον οργανισμό ! Στην προσπάθειά τους να μειώσουν τον αριθμό των θερμίδων που θα καταναλώνει καθημερινά το άτομο μέσω των τροφών του καταλήγουν σε διατροφικές ακρότητες που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για την υγεία !

(!!!) : Ένα άλλο σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι η επιλογή της δίαιτας ή του διατροφικού προγράμματος που επιλέγουμε ώστε να ελέγξουμε και φυσικά να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος. Όλες οι δίαιτες δεν είναι σωστά δομημένες και δεν προέρχονται από αξιόπιστα άτομα που γνωρίζουν από διατροφή και υγεία !

Εάν παρ’όλα αυτά, και παρά το γεγονός πως η διατροφή που έχετε επιλέξει είναι εγκεκριμένη από κάποιο γιατρό ή διατροφολόγο, συνεχίζετε να νιώθετε ατονία, κούραση και έλλειψη ενέργειας … υπάρχει λύση ! Σας προτείνουμε μερικά έξυπνα διατροφικά τρικ με λιγότερες από 80 θερμίδες που θα σας γεμίσουν ενέργεια και καλή διάθεση !

Ενέργεια … με κάτω από 80 θερμίδες !

Νο 1 : Καφές

Ο καφές αποτελεί το καλύτερο τονωτικό και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες όταν δεν υπάρχει και προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Νο 2 : Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα

Το γιαούρτι (φυσικά με χαμηλά λιπαρά) σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα εποχής είναι μια εκπληκτική πηγή ενέργειας και υγείας για τον οργανισμό.

Νο 3 : Φρέσκα φρούτα με φυστικοβούτυρο

Φρέσκα φρούτα με μισό κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο προσφέρουν νοστιμιά αλλά και υγεία … και φυσικά πολλή ενέργεια !

Νο 4 : Ξηροί καρποί

μια μικρή χούφτα ξηρών καρπών και η ενέργεια εκτινάσσεται στα ύψη ! Επιπλέον οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι και σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα.

Νο 5 : Ταχίνι

Μισό κουταλάκι του γλυκού ταχίνι μαζί με ένα φρούτο παίρνετε και γλύκα όσο γεμίζουν οι μπαταρίες σας !

Νο 6 : Γιαούρτι με μέλι

Το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μισή κουταλιά μέλι είναι όχι μόνο μαγικός γευστικός συνδυασμός, αλλά ίσως και από τις πιο παλιές και αποδεδειγμένα δραστικές συνταγές για υγεία και ενέργεια !

Νο 7 : Δημητριακά με μέλι ή με σοκολάτα

Τα δημητριακά με ενίσχυση μελιού ή σοκολάτας χαρίζουν ενέργεια και παράλληλα καλή διάθεση αφού προσφέρουν τη γλυκιά τους γεύση για να κατευνάσουν την όποια λιγούρα !

Uncategorized

Comments are closed.