Ο οργανισμός καίει θερμίδες και όταν είμαι ξαπλωμενη ;

Θερμίδες … το μόνιμο άγχος όλων !

Πόσες φορές δεν έχετε όλοι αναρωτηθεί πώς θα καταφέρετε τελικά να μειώσετε το βάρος σας και να χάσετε τα περιττά κιλάκια που βάλατε τελευταία και που σας χαλάνε την εικόνα σας ; Πόσες φορές δεν προσπαθήσατε να ξεκινλησατε κάποια δίαιτα και δεν καταφέρατε ποτέ να κατανοήσετε και να υπολογίσετε τις θερμίδες τόσο πού καταναλώνετε … όσο (ακόμα πιο δύσκολα) τις θερμίδες που καταναλώνει καθημερινά ο οργανισμός σας ; Με λίγα λόγια … Πόσοι από εσάς ξέρετε τελικά τι είναι οι θερμίδες και πόσες θερμίδες καίει το σώμα σας καθημερινά (με ή χωρίς γυμναστική) ;ypnos-raspberry-greece

Ώρα να λυθούν όλες οι απορίες …

Οι θερμίδες, παρά το γεγονός ότι αποτελούν εφιάλτη ανδρών και γυναικών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μονάδα μέτρησης ενέργειας. Ενέργειας που παίρνουμε με το φαγητό και ενέργεια που καταναλώνουμε ώστε να λειτουργεί σωστά ολόκληρος ο οργανισμός. Η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες αλλά και όλα τα όργανα το καθένα ξεχωριστά, χρειάζονται ενέργεια ώστε να λειτουργούν. Την ενέργεια αυτή την λαμβάνουν μέσω της τροφής.

(!!!) : Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οποιαδήποτε δίαιτα και να εφαρμόσει κάποιος, υπάρχει πάντα ένα ελάχιστο όριο θερμίδων που δεν πρέπει να το υπερβαίνει ! Είναι πολύ σημαντικό να μη μειώνει κανείς υπερβολικά την καθημερινή λήψη τροφής του, γιατί μπορέι να θέσει σε κίνδυνο την καλή και σωστή λειτουργία του οργανισμού του !

Με νούμερα αυτό τι σημαίνει ;;;

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός λοιπόν πως ο οργανισμός και ΟΛΑ τα όργανα χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργούν. Αυτό τότε τι σημαίνει στην πράξη ;

(!!!) : Πως ο οργανισμός δαπανά θερμίδες ακόμα και σε ακινησία … ακόμα και στον ύπνο !

΄Ετσι, ένα άτομο περίπου στα 57 κιλά δαπανά περίπου 19 θερμίδες κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού 30λεπτου ύπνου.

Αντίστοιχα ένα άτομο περίπου στα 70 κιλά δαπανά περίπου 23 θερμίδες, ενώ ένα άτομο περίπου στα 83 κιλά δαπανά περίπου 28 θερμίδες.

(!!!) : Έτσι, ένα άτομο περίπου στα 70 κιλά μπορεί να κάψει κατά τη διάρκεια του βραδινού του ύπνου (~ 8 ώρες ύπνου) σχεδόν 185 θερμίδες !

Συμπέρασμα …

Καίω θερμίδες σημαίνει ότι καίω και λίπος !!! Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να κάψετε λίπος απλά ξαπλώνοντας όλη την ημέρα. Μπορείτε όμως ακόμα και σε αυτό το ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα στις καθημερινές σας υποχρεώσεις, τη δουλειά και το γυμναστήριο, να χαρίσετε στον εαυτό σας μερικές ώρες ξεκούρασης που ο οργανισμός όμως θα συνεχίσει να καταναλώνει ενέργεια και να καίει θερμίδες !

Uncategorized

Comments are closed.