Νέες ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ έρευνες σχετικά με τα raspberries και τη δράση τους …

1ο θέμα ερευνών : raspberries & παχυσαρκία

Μια από τις βασικότερες έρευνες σχετικά με το εκπληκτικό αυτό φρούτο, αφορούσε την σχέση του με το σωματικό βάρος και το πώς το επηρεάζει. Μπορεί πραγματικά ένα φρούτο, ένα φυσικό προϊόν όπως τα raspberries, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας ; Μπορεί να λυτρώσει τόσους ανθρώπους από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλεί η παχυσαρκία ;karkinos-raspberry-ketone-greece

Σύμφωνα με νέες έρευνες (που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί), ακόμα και 100 % φυσικά προϊόντα όπως τα raspberries (σμέουρα), μπορούν να είναι απόλυτα αποτελεσματικά στη διαδικασία της λιποδιάλυσης. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως τα διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού του λίπους των κυττάρων του υπέρβαρου ή παχύσαρκου ατόμου !

Η φυτοθρεπτική ουσία των raspberries ονομάζεται raspberry ketone (κετόνη από σμέουρα) και έχει γίνει πλέον γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο για την εκπληκτική δράση της ! Σημαντική είναι και η δράση της κετόνης των σμέουρων και στην αποφυγή του μεγάλου κινδύνου σε υπέρβαρα άτομα, του λιπώδους ήπατος !

2ο θέμα ερευνών : raspberries … βιολογικά ή μη ;;;

Οι επιστήμονες μετά από διεξοδικές μελέτες οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως τα βιολογικής καλλιέργειας raspberries παρέχουν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ωφέλιμων αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό σε σχέση με τα υπόλοιπα, τα μη βιολογικής καλλιέργειας !

Η ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση των βιολογικών raspberries, οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα ανθοκυανινών που παρουσιάζουν, καθώς επίσης και στα υψηλότερα επίπεδα ολικών φαινολών !

3ο θέμα ερευνών : raspberries & αντικαρκινική δράση

Η αντικαρκινική δράση των raspberries έχει αναγνωρισθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει πιστοποιηθεί και επιστημονικά. Η υψηλή αντικαρκινική τους δράση οφείλεται κυρίως στα ωφέλιμα φυτοθρεπτικά συστατικά τους (κετόνες) και φυσικά στην μεγάλη περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μακροχρόνιες μελέτες στην επίδραση των εν λόγω φυτοθρεπτικών και αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό και στον κίνδυνο εμφάνισης μορφών καρκίνου όπως :

  • ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας (στις γυναίκες)
  • ο καρκίνος του μαστού (στις γυναίκες)
  • ο καρκίνος του προστάτη (στους άνδρες)
  • ο καρκίνος του παχέος εντέρου
  • ο καρκίνος του οισοφάγου

Κατέληξαν στο συμπέρασμα (μετά από έρευνες που έγιναν σε ζώα), πως τα φυτοθρεπτικά συστατικά των raspberries, δηλαδή οι γνωστές κετόνες, μπορούν να μεταβάλλουν την δημιουργία, την ανάπτυξη αλλά και την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό. Αυτό επιτυγχάνεται με την μείωση που κατορθώνουν οι κετόνες στις διάφορες φλεγμονές που παρουσιάζονται στον οργανισμό, αλλά και με την μείωση του οξειδωτικού στρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά των raspberries δεν λειτουργούν μόνο προληπτικά κατά του καρκίνου ! Συγκεκριμένα, ακόμα και στην περίπτωση που στον οργανισμό υπάρχουν ήδη ανεπτυγμένα καρκινικά κύτταρα, η λήψη των πολύτιμων αυτών φυτοθρεπτικών συστατικών, μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του αριθμού τους !

Uncategorized

Comments are closed.