Μια δίαιτα για την επιδερμίδα σου ΜΟΝΟ !

Λαμπερή επιδερμίδα σε κάθε ηλικία ;

Η επιδερμίδα μας μετά από κάποια ηλικία αρχίζει να θαμπώνει και να χάνει την ζωντάνια και την λάμψη της. Γίνεται άχρωμη και χάνει την όψη νεότητας. Εκτός όμως από την πάροδο του χρόνου (που σίγουρα αφήνει τα σημάδια του επάνω της), σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας παίζουν και οι εξωτερικοί παράγοντες. Το νέφος, οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες (ήλιος, ζέστη, κρύο, αέρας), ακόμα και το άγχος της καθημερινότητας και των ατελείωτων υποχρεώσεων, αφήνουν σημάδια ανεξίτηλα επάνω στην επιδερμίδα … και μια γερασμένη επιδερμίδα δείχνει και εσάς μεγαλύτερη !woman-avocado-raspberry-greece

(!!!) : Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επεριποιούμαστε την επιδερμίδα μας και να φροντίζουμε ώστε να “τρέφεται” σωστά !

Οι ατελείωτες κρέμες όμως που βάζουμε στην επιδερμίδα (άλλη για πρωί, άλλη για βράδυ, άλλη για πριν το μπάνιο, άλλη για μετά το μπάνιο, άλλη για το σώμα, άλλη για το πρόσωπο, άλλη για τα μάτια και άλλη για τον λαιμό), δεν είναι παρά το ελάχιστο για την επιδερμίδα μας … και δυστυχώς δεν καλύπτει τις ανάγκες της !

(!!!) : Αυτό που μας επισημαίνει ο Dr. Joshua Zeichner, διευθυντής στο τμήμα “Cosmetic and Clinical Research” (Αισθητικής και Κλινικής Έρευνας) στο Mt. Sinai Hospital, είναι πως όσο βασικό είναι το τι εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας (από καλλυντικά και άλλα προϊόντα περιποίησης), τόσο και πολύ περισσότερο σημαντικό είναι το με τι τρέφουμε την επιδερμίδα μας … και αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με τις διατροφικές μας συνήθειες !

Τροφές που ΠΡΕΠΕΙ !!!

1η τροφή : ο σολωμός

Ειδικά ο σολωμός είναι ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια, εξαιρετικά πλούσιο σε Ω – 3 καλά λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας και χαρίζουν ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Αν η τσέπη σας δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το γεύμα, υπάρχουν και άλλα ψάρια, επίσης πολύ πλούσια σε Ω – 3 λιπαρά οξέα … και πολύ πιο οικονομικά΄. Μερικά από αυτά είναι και η πέρκα, ο τόνος, η ρέγγα, το σκουμπρί και η σαρδέλα.

2η τροφή : το γιαούρτι

Το γιαούρτι (και ειδικά το φρέσκο γιαούρτι, το ελληνικό γιαούρτι) είναι μια τροφή που ανήκει στα λεγόμενα προβιοτικά. Τα προβιοτικά φροντίζουν την επιδερμίδα και μειώνουν σημαντικά τις φλεγμονές σε αυτή. Επίσης, τα προβιοτικά προϊόντα, προλαμβάνουν τις ρυτίδες και κατ’επέκταση τη γήρανση του δέρματος, καταπολεμούν την ακμή και προσφέρουν στην επιδερμίδα πολύτιμη βιταμίνη Α !

3η τροφή : το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, είναι γνωστό ότι περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά στοιχεία που προλαμβάνουν τη γήρανση και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης το πράσινο τσάι βοηθάει στην αποτελεσματική απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό χαρίζοντας φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

4η τροφή : η ντομάτα

Η ντομάτα είναι μια τροφή που δεν την αποδίδουμε την πραγματική της αξία. Η διατροφική σημασία της ντομάτας είναι εξαιρετικά μεγάλη και δυστυχώς οι περισσότεροι την αγνοούμε. Η ντομάτα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο και είναι ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό. Αυτή η ουσία παρέχει αντηλιακή προστασία στην επιδερμίδα προφυλάσσοντάς την από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες, αλλά και αντιγηραντική δράση !

5η τροφή : το avocado

Το avocado είναι μια ακόμα τροφή εξαιρετικά πλούσια σε Ω – 3 καλά λιπαρά και προστατεύει και θρέφει την επιδερμίδα.

6η τροφή : ΤΟ ΝΕΡΟ

Για το νερό δεν χρειάζονται λόγια. Ο οργανισμός αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από νερό και χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά και να επιβιώσει !

Τροφές που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ !!!

Όπως υπάρχουν τροφές που κάνουν καλό στην επιδερμίδα, ομοίως υπάρχουν και τροφές που την βλάπτουν ! Μερικές από αυτές είναι οι ακόλουθες :

  • η ζάχαρη
  • τα αμυλούχα τρόφιμα
  • τα τρόφιμα με πολλά χημικά
  • τα τρόφιμα με συντηρητικά
Uncategorized

Comments are closed.