Γιατί πεινάω συνέχεια ;;;

Όταν το στομάχι συνέχεια διαμαρτύρεται …

Η πείνα είναι ένα περίεργο και πολύ ενοχλητικό συναίσθημα. Προκαλεί τόσο μεγάλη δυσφορία ώστε το άτομο αδυνατεί ακόμα και να συγκεντρώσει τη σκέψη του … η οποία παραμένει κολλημένη σε ένα στομάχι που γουργουρίζει και πονάει !junkfood-raspberry-greece

Ωστόσο δεν είναι τόσο απλό να εξηγήσουμε το φαινόμενο της έντονης πείνας ! Γιατί ;;; Μα γιατί η πείνα δεν έρχεται μόνο στην περίπτωση της παρατεταμένης αφαγίας, πράγμα που είναι και απόλυτα λογικό άλλωστε, αλλά αντιθέτως εμφανίζεται ακόμα και στην περίπτωση που το άτομο ΜΟΛΙΣ έχει φάει !!! Γιατί συμβαίνει αυτό ;;;

Είναι γεγονός πως υπάρχουν τροφές που είναι “παγίδες” ! Ξεγελούν λόγω της πολύ χαμηλής θερμιδικής τους αξίας με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται πάρα πολύ και μάλιστα χωρίς τύψεις από άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος ! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αυτές οι τροφές αντί να κατευνάσουν το αίσθημα της πείνας που σε διακατέχει … το αυξάνουν ακόμα πιο πολύ ;;; Εσύ ξέρεις ποιες είναι αυτές οι τροφές ;;;

Μείωσε αυτές τις τροφές και δες τη ζυγαριά να πέφτει !!!

Αυτές οι τροφές κάνουν τη ζημιά ! Αυτές οι τροφές σε εμποδίζουν να μειώσεις το βάρος σου και να αδυνατίσεις ! Αυτές οι τροφές σου ανοίγουν συνεχώς την όρεξη και σε κάνουν να τρως περισσότερο ! Αυτές τις τροφές πρέπει να ΕΛΑTΤΩΣΕΙΣ !!!

  • 1η τροφή – παγίδα : Τα ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά, και ειδικά τα λευκά ζυμαρικά, περιέχουν πολύ χαμηλότερη ποσότητα φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να προσφέρουν σημαντικό μικρότερη ικανοποίηση της πείνας του ατόμου. Επίσης, ακριβώς λόγω της μικρότερης ποσότητας φυτικών ινών που περιέχουν, είναι και πολύ πιο εύκολα στην πέψη τους και αυτό έχει ως συνέπεια το αίσθημα της πείνας να επανέρχεται πολύ πιο γρήγορα !

  • 2η τροφή – παγίδα : Τα δημητριακά

Τα δημητριακά, αν και πολύ ωφέλιμη τροφή, θα πρέπει να επιλέγονται με περισσότερη προσοχή. Πολλά από τα δημητριακά του εμπορίου είναι περισσότερο επιβλαβή παρά ωφέλιμα, αφού περιέχουν περισσότερη ζάχαρη παρά φυτικές ίνες, και άρα κάνουν περισσότερη ζημιά παρά καλό στον οργανισμό !

  • 3η τροφή – παγίδα : Οι μπάρες δημητριακών

Ακριβώς το ίδιο που ισχύει με τα δημητριακά ισχύει και με τις μπάρες δημητριακών. Πριν επιλέξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών φροντίστε να διαβάσετε καλά τον πίνακα συστατικών τους και την διατροφική τους αξία !!!

  • 4η τροφή – παγίδα : Οι χυμοί του εμπορίου

Οι χυμοί του εμπορίου στερούνται πολύτιμων συστατικών και ωφέλιμων φυτικών ινών και είναι γεμάτοι με ζάχαρη ώστε να έχουν ευχάριστη γεύση ! Ακόμα και εκείνοι που χρησιμοποιούν γλυκαντικές ουσίες ώστε να έχουν χαμηλότερη θερμιδική αξία, ενεργοποιούν έντονα το αίσθημα της πείνας στο άτομο … και μάλιστα πιο συγκεκριμένα τον πόθο του για λιπαρές τροφές και για ζάχαρη !

  • 5η τροφή – παγίδα : Τα αναψυκτικά

Ακριβώς το ίδιο που ισχύει με τους χυμούς του εμπορίου ισχύει και με τα αναψυκτικά …διαίτης και μη !!!

Uncategorized

Comments are closed.