Αρωματοθεραπεία : Μια ζωή γεμάτη αρώματα …

Τι είναι η αρωματοθεραπεία ;

Η αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας για ορισμένες παθήσεις. Πρόκειται για μια πρακτική που στηρίζεται στη χρήση αιθέριων ελαίων για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και παθήσεων.Aromatherapy-raspberry-greece

(!!!) : Πρόκειται δηλαδή με λίγα λόγια μια πρακτική που στοχεύει στην ίαση χωρίς τη χρήση φαρμάκων ή άλλων χημικών προϊόντων !

Τι αρώματα χρησιμοποιούνται ; Επιτρέπονται ολα τα αρώματα ;

ΟΧΙ ! Όλα τα αρώματα δεν είναι κατάλληλα για την πραγματοποιήση της αρωματοθεραπείας.

(!!!) : Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούνται ειδικά αιθέρια έλαια, τα οποία εν συνεχεία (τις περισσότερες φορές) αναμειγνύονται και με κάποια ακόμα ουσία, που συνήθως είναι κάποια λοσιόν, λάδι ή ακόμα και αλκοόλη !

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται χωρίς άλλες προσμίξεις. Μερικές τέτοιες εφαρμογές αρωματοθεραπείας είναι :

  • το μασάζ με αιθέρια αρωματικά έλαια
  • το αρωματικό μπάνιο (σε μια μπανιέρα γεμάτη με νερό και λίγες σταγόνες του κατάλληλου αιθέριου ελαίου)

Πώς λειτουργεί η αρωματοθεραπεία ;

(!!!) : Ουσιαστικά όλα στηρίζονται στην αίσθηση της όσφρησης. Τα αρώματα αυτά (που δεν είναι τυχαία η χρήση τους) διεγείρουν κάποια νεύρα στην μύτη που εν συνεχεία διεγείρουν κάποια άλλα νεύρα στην περιοχή του εγκεφάλου !

Κάθε άρωμα, δηλαδή κάθε αιθέριο έλαιο, έχει διαφορετική χρήση και φυσικά διαφορετική επίδραση στον οργανισμό ! Ένα άτομο που επιθυμεί να εφαρμόσει την μέθοδο της αρωματοθεραπείας μόνο του στο σπίτι του, θα πρέπει να έχει ενημερωθεί για τις θεραπευτικές ιδιότητες του κάθε ελαίου ξεχωριστά !

(!!!) : Τα αιθέρια έλαια στέλνουν κύματα, τα οποία με την άφιξή τους στην περιοχή του εγκεφάλου, ενεργοποιούν και ελέγχουν άλλες φορές τη μνήμη και άλλες φορές το συναίσθημα. Προκαλούν άλλες φορές την απόλυτη χαλάρωση και άλλες φορές μια εξαιρετική τόνωση και ενέργεια !

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ : Οι Ρωμαίοι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν από πολύ παλιά την τεχνική της αρωματοθεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν ωμό σκόρδο, τριμμένο ώστε να απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια και τα αρώματά του. Τον πολτό αυτό τον έτριβαν στα πέλματά τους : Με τον τρόπο αυτό τα αιθέρια έλαια του σκόρδου κατάφερναν να εισχωρήσουν στον οργανισμό και να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των στρατιωτών. Έτσι προστατεύονταν λοιπόν από τα κρυολογήματα !

Οικονομική μορφή αρωματοθεραπείας στο σπίτι …

Η ερώτηση των περισσοτέρων είναι αν μπορεί κάποιος να εφαρμόσει τη μέθοδο της αρωματοθεραπείας στο σπίτι του, χωρίς να δαπανήσει πολλά χρήματα σε ειδικά κέντρα χαλάρωσης και σε Spa.

Η απάντηση είναι πως η αρωματοθεραπεία μπορεί να υπάρξει σε μια πιο οικονομική μορφή ώστε να είναι εφικτή για όλους. Το άτομο μπορεί να εντοπίσει το κατάλληλο για την περίπτωσή του αιθέριο έλαιο, το οποίο και πρέπει να αγοράσει ! Αυτό είναι και το μοναδικό έξοδο που απαιτείται !

Εν συνεχεία μπορεί να προσθέτει μερικές θαυματουργές σταγόνες στην μπανιέρα όταν απολαμβάνει το μπάνιο του ή να απολαύσει ένα χαλαρωτικό μασάζ με το αιθέριο αυτό έλαιο από τα χέρια του συντρόφου του !

(!!!) : Μάλιστα, αραιωμένο σε κάποια αλκοόλη, το αιθέριο έλαιο μπορεί να ψεκαστεί και στον χώρο, με τα αντίστοιχα θεραπευτικά αποτελέσματα !

Uncategorized

Comments are closed.