Αθώα ή ένοχα τα στριφτά τσιγάρα … ;

Μύθοι και πραγματικότητες …

Για πολύ καιρό επικρατούσε η θεωρία πως το στριφτό τσιγάρο είναι και πιο “υγιεινό” από τα κοινά βιομηχανικά τσιγάρα (αν φυσικά μπορεί να χαριακτηρισθεί υγιεινό το οποιοδήποτε τσιγάρο), απενοχοποιώντας πολλούς καπνιστές και οδηγώντας τους σε πιο μανιώδη χρήση του τσιγάρου !strifta-tsigara-raspberry-greece

Είναι όμως κάτι τέτοιο αλήθεια ; Είναι το στριφτό τσιγάρο ακίνδυνο για εσάς και την υγεία σας, αλλά και για τους γύρω σας και την υγεία τους ;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Ειδικοί προειδοποιούν πως ΚΑΘΕ μορφή καπνίσματος προκαλεί σοβαρή σήψη στο σώμα, η οποία ξεκινάει από το εσωτερικό του και στη συνέχεια επεκτείνεται !!!

(!!!) : Αντικρούοντας λοιπόν τους μύθους που επικρατούσαν για πάρα πολύ καιρό, και που έδιναν άλλοθι στον παράλογο εθισμό του κάθε καπνιστή, οι ειδικοί τονίζουν πως τόσο τα στριφτά τσιγάρα όσο και τα βιομηχανικά τσιγάρα, περιέχουν τις ΙΔΙΕΣ επικίνδυνες και φυσικά ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ χημικές ουσίες που σκοτώνουν χιλιάδες και χιλιάδες άτομα παγκοσμίως !

Όταν οι αριθμοί προειδοποιούν …

Έρευνες σχετικά με το κάπνισμα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους καπνιστές ανά τον κόσμο ! Σύμφωνα με έρευνες του 1990 οι καπνιστές άγγιζαν ποσοστά όπως το 18 % (για τους άνδρες) και το 2 % (για τις γυναίκες). Μετά από αρκετά χρόνια και φθάνοντας στο σήμερα, τα ποσοστά έχουν εκτιναχθεί στα ύψη αγγίζοντας εξωπραγματικά νούμερα όπως το 40 % και το 23 % για τους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα !

SOS … !!!

Οι περισσότεροι καπνιστές φαίνεται να γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος … τόσο στους πνεύμονες όσο και στην καρδιά τους ! Οι γιατροί άλλωστε προειδοποιούν συνεχώς για αυτό ! Ωστόσο αυτό που φαίνεται να αγνοούν είναι οι καταστροφικές συνέπειες του τσιγάρου σε ολόκληρο το σώμα τους ! Δεν είναι ψέμα … ούτε και υπερβολή ! Το κάπνισμα προκαλεί σήψη σε ολόκληρο το σώμα ! Σήψη που ξεκινάει εσωτερικά και επεκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα !

Το αόρατο … δεν είναι και ανύπαρκτο !

Δυστυχώς οι βλάβες που προκαλεί το τσιγάρο δεν γίνονται άμεσα ορατές, άρα δεν γίνονται και άμεσα αντιληπτές ! Αυτό έχει ως συνέπεια να μην αντιλαμβάνεται ο κόσμος τη ζημιά που προκαλεί στον εαυτό του … τουλάχιστον όχι μέχρι να είναι όντως πολύ αργά πια !

Τα πρώτα σημάδια της ήδη υπάρχουσας ζημιάς αρχίζουν να εμφανίζονται αρκετά χρόνια μετά, περίπου στη μέση ηλικία του ατόμου. Η πραγματική ζημιά όμως αρχίζει να προκαλείται ακόμη και από την ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας !

Το 2015 … με υγεία !

Βάλτε ως στόχο μια καλύτερη ζωή τόσο για εσάς όσο και για τους γύρω σας ! Φροντίστε το 2015 να απαλλαγείτε από την θανατηφόρα συνήθεια του καπνίσματος και κάντε ένα δώρο ζωής σε εσάς και στους ανθρώπους που αγαπάτε !!! Καλή χρονιά …

Uncategorized

Comments are closed.